back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ελ. Πρωτογέρου: Η αγορά δεν κινείται, οι καταναλωτές δεν έχουν αγκαλιάσει το click away

Διαβάστε επίσης

Στο πολύ ισχυρό πλήγμα που έχει δεχτεί η αγορά εξαιτίας της πανδημίας και μάλιστα στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, αναφέρθηκε η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Ελένη Πρωτογέρου μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση.

Όπως ανέφερε «η αγορά δεν κινείται και οι τρέχουσες υποχρεώσεις, όσο οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, αδυνατούν να καλυφθούν» ενώ επισήμανε ότι «οι καταναλωτές δεν έχουν αγκαλιάσει το click away».

«Το click away δόθηκε ως μια εναλλακτική λύση για να μπορέσει να λειτουργήσει η αγορά. Όμως, μόνο το 15% των επιχειρήσεων διαθέτουν e-shop, συνεπώς το υπόλοιπο 85% δεν μπορεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη πτώση τζίρου. Παράλληλα, αρκετά πολυκαταστήματα με click away έχουν δυσκαμψία στην εξυπηρέτηση πελατών».

Επίσης, η κ. Πρωτογέρου τόνισε πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη στήριξη των επιχειρήσεων δεν βοηθούν και απηύθυνε έκκληση για πιο ριζικές λύσεις.

Σχετικά με το πρόγραμμα της Περιφέρειας για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με τη μορφή μη επιστρεπτέας επιχορήγησης, υπογράμμισε ότι αφορά μόνο ένα μικρό αριθμό επιχειρήσεων καθώς οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μένουν εκτός: «Σε αυτό το πρόγραμμα, μετά από πολλές πιέσεις, προσαρτήθηκε και θα ανακοινωθεί εντός των ημερών ένα άλλο πρόγραμμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν από 0-9 άτομα για να δοθούν και εκεί κάποια χρήματα, τα οποία όμως, όπως είπε είναι μόλις 50 εκατ. ευρώ».

Τέλος, εξέφρασε την αγωνία της για το μέλλον πολλών επιχειρήσεων, καθώς, όπως είπε η κατάσταση είναι πολύ άσχημη :«Ζητάμε κούρεμα οφειλών των επιχειρήσεων σε τράπεζες και Δημόσιο, τουλάχιστον για τους συνεπείς. Δεν υπάρχει καθόλου χρόνος, πρέπει κάτι να γίνει προκειμένου να βοηθηθεί η μικρομεσαία επιχείρηση. Γνωρίζετε ότι το 95% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι μικρομεσαίες και το 75% του εργατικού δυναμικού απασχολείται σε αυτές. Αν αυτό το ποσοστό μειωθεί, η ανεργία θα εκτοξευτεί».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα