Για τη δράση του Κοινωνικού Ωδείου μίλησε ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης στον Αθήνα 9.84 και στον Οδυσσέα Ιωάννου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινης Αλληλεγγύης.
Το Κοινωνικό Ωδείο βρίσκεται στον Βύρωνα, στην οδό Κολοκοτρώνη 114. Δημιουργήθηκε από μια ομάδα πολιτών με αγάπη για τη μουσική και την αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο και οι οποίοι αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν κοινό στόχο, να μεταδώσουν αφιλοκερδώς την τέχνη σε όσους δεν έχουν τα χρήματα να την σπουδάσουν.
«Μετά από το κίνημα του 2011 στο Σύνταγμα, υπήρξε μια δικτύωση πολλών ανθρώπων και ουσιαστικά χρησιμοποίησα το twitter για να βρω εθελοντές προκειμένου να φτιάξουμε μια σχολή μουσικής οι οποία θα προσέφερε δωρεάν μαθήματα μουσικής σε παιδιά φτωχών Ελλήνων, μεταναστών, ανέργων γιατί μέσα στην κρίση, η μουσική εκπαίδευση είχε κλονιστεί. Μαζευτήκαμε και λειτουργήσαμε σε πολλούς χώρους, εθελοντές, καθηγητές. Το πιο συγκινητικό από αυτή την ιστορία είναι ότι πολλά παιδιά κέρδισαν υποτροφίες στο Ωδείο Αθηνών ως εξαιρετικά ταλέντα, παιδιά που δεν θα μπορούσαν να περάσουν ποτέ την πόρτα ενός Ωδείου και τώρα διαπρέπουν σε διαγωνισμούς. Αυτό με συγκινεί πολύ», τόνισε ο κ. Δρογώσης.
Ανέφερε ότι το Κοινωνικό Ωδείο, που αυτή τη στιγμή λόγω του lockdown παραμένει κλειστό, έχει πλήρες πρόγραμμα σπουδών, σχολή παραδοσιακών και ευρωπαϊκών οργάνων, θεωρία, αρμονία ενώ κατά καιρούς προετοιμάζει παιδιά προκειμένου να δώσουν εξετάσεις στα μουσικά Λύκεια. Επίσης, δέχεται και δωρεές σε περίπτωση που κάποιος έχει ένα μουσικό όργανο που δεν το χρησιμοποιεί πια ενώ όποιος καθηγητής ενδιαφέρεται, μπορεί να προσφέρει μαθήματα για 1-2 ώρες την εβδομάδα.
«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε από το Κοινωνικό Ωδείο είναι ότι η Τέχνη δεν πρέπει να είναι προνόμιο των λίγων, είναι οικουμενική, είναι ανθρωπιά. Το τραγούδι είναι στην ουσία μια εξωστρεφής βιομηχανία και δυστυχώς δεν έχει την αντιμετώπιση που του αρμόζει από την πολιτεία. Η στήριξη στο τραγούδι και στην Τέχνη περνάει και από τα Ωδεία. Στα Ωδεία φτιάχνεις και κοινό, ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και είναι σκεπτόμενοι».