back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Γ. Γεραπετρίτης στον Αθήνα 9.84: Υπό συνθήκες πανδημίας η ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη καθίσταται πλέον επιτακτική

Διαβάστε επίσης

Αθήνα, 23/12/2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης,  τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων  ενώνουν σήμερα τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην  εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Ο γύρος του κόσμου σε 1 ώρα» και στις Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη μίλησε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

 «Είναι σπουδαίος ο σκοπός και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και σε εσάς ,  στο σταθμό και στον κ. Μπακογιάννη, όχι μόνο για τη σημερινή πρωτοβουλία, αλλά και για τη γενικότερη αλληλεγγύη που δείχνει στους ευάλωτους συμπολίτες μας».

 Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο δήμος είναι κατεξοχήν ο πυλώνας εκείνος της δημόσιας σφαίρας, που πρέπει να βρίσκεται κοντά στον πολίτη και γι’ αυτό το λόγο είναι αξιέπαινες οι πρωτοβουλίες αυτές.

 Υπό συνθήκες πανδημίας, οι ευάλωτοι καθίστανται ακόμα πιο ευάλωτοι και η ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη καθίσταται πλέον επιτακτική.

 Ειδικά για την περίοδο των εορτών, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ενισχύσει εκείνους τους συμπολίτες μας, οι οποίοι λαμβάνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, δηλαδή, κατεξοχήν, εκείνους που βρίσκονται στο πιο χαμηλό εισοδηματικό πεδίο, διπλασιάζοντας το ελάχιστο αυτό εγγυημένο εισόδημα.

  Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας υπήρξε μια συνεπής στάση εκ μέρους της κυβέρνησης για τη βοήθεια των αδυνάτων. Όλη φιλοσοφία ακόμα και στο πεδίο των εργαζομένων, ήταν πολύ κοντά στο να βοηθηθούν εκείνοι που ήταν πιο χαμηλά στο επίπεδο των μισθών.

 Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, η Ελλάδα επέλεξε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο, εκείνοι οι οποίοι έβγαιναν σε αναστολή για να σωθεί η θέση εργασίας τους, δεν ελάμβαναν ένα ποσοστό αναπλήρωσης επί του μισθού, αλλά ένα οριζόντιο αντιμίσθιο, τα 800 και τα 534 ευρώ, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία εξίσωση όλων, ιδίως εκείνων οι οποίοι ελάμβαναν λιγότερα χρήματα από την εργασία τους.

 Ο σκοπός είναι διπλός, και να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και από την άλλη πλευρά να κρατηθεί όρθια η εργασία. Είναι σημαντικό, νομίζω, και αξίζει να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες εκείνες οι οποίες διέσωσαν κατ’ εξοχήν τις εργασιακές τους θέσεις. Είμαστε μεταξύ των πρώτων δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τις λιγότερες απώλειες θέσης εργασίας.

Θα συνεχιστούν τα προγράμματα. Η κατάσταση είναι αρκετά ρευστή και, ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι ξεκινάμε τον εμβολιασμό τις επόμενες ημέρες, παραμένει ένας αδιευκρίνιστος χρόνος έτσι ώστε να υπάρξει μια κρίσιμη μάζα ανοσίας στον πληθυσμό.

 Για το λόγο αυτό έχει υπάρχει ειδική πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2021, 7,5 δις έχουν τεθεί σε έναν ειδικό λογαριασμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών που θα προκύψουν για τη στήριξη των συμπολιτών μας, ιδίως των εργαζομένων, των πιο ευάλωτων, όσο χρειαστεί η πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους συμπατριώτες μας και θέλω να αισθάνονται ότι πάντοτε θα είναι αρωγός σε κάθε ανάγκη που θα προκύψει».

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

 

  • Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ  πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

 

  • Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:GR97 0172 0490 005049101698022

 

 

http://kyada-athens.gr/

 

 

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

τηλ. 210 3409254 -210 3409300

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα