back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Παύλος Γερουλάνος στον Ραδιομαραθώνιο του Αθήνα 9.84: Μόνο βάζοντας κοινούς στόχους μπορούμε να πάμε μπροστά

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν σήμερα τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Ο γύρος του κόσμου σε 1 ώρα» και στις Αθηνά Κορλίρα και Αλεξάνδρα Βουδούρη μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων, επικεφαλής συνδυασμού «Αθήνα είσαι εσύ».

«Η φτώχεια και οι ανισότητες εκφράζονται πολύ περισσότερο στα αστικά κέντρα. Αυτό συμβαίνει και στη χώρα μας και παγκοσμίως. Σε όλα αυτά προστίθεται ο κίνδυνος από τον κορονοϊό, ο οποίος είναι, επίσης, μεγαλύτερος στα αστικά κέντρα. Το μείγμα που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας είναι εκρηκτικό, επικίνδυνο. Εάν μας έχει μάθει κάτι ο κορονοϊός, είναι ότι πλέον ο καθένας δεν μπορεί να σκέφτεται μόνο τον εαυτό του. Πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι τέτοιες κρίσεις θα τις περνάμε μαζί και μόνο βάζοντας κοινούς στόχους μπορούμε να πάμε μπροστά.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι στο θέμα των εμβολίων δε χωράει παραπληροφόρηση. Το θέμα των εμβολίων δεν αφορά τους εαυτούς μας. Αφορά τους ανθρώπους γύρω μας, τους ανθρώπους που αγαπάμε, και που δεν πρέπει να φέρουμε σε δύσκολη θέση, μεταφέροντας τον ιό και πηγαίνοντας τον στα σπίτια στα οποία ζουν άνθρωποι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν.

Το ΚΥΑΔΑ είναι ένας φορέας του Δήμου που εδώ και αρκετά χρόνια παίρνει πρωτοβουλίες και προσπαθεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην πόλη μας οι οποίοι υποφέρουν. Δεν είναι κάτι που ξεκινά από το μηδέν. Και στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης που χτύπησε την Ελλάδα, τα θύματα της, κατά κύριο λόγο, βρίσκονταν στα μεγάλα αστικά κέντρα. Και τότε κλήθηκε η δημοτική αρχή της Αθήνας να δημιουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερες δομές, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την αστεγία, να βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από τοξικοεξάρτηση, ανθρώπους οι οποίοι είναι στα όρια της φτώχειας μέσω των σισιτίων.

Χαίρομαι να πω ως αντιπολίτευση ότι αυτή η πολύ καλή δουλειά συνεχίζεται. Οι άνθρωποι οι οποίοι σήμερα τρέχουν αυτές τις δομές κάνουν πολύ καλή δουλειά. Η ανταπόκριση αυτών των ανθρώπων και των φορέων στην αντιμετώπιση του κορονοϊού είναι σημαντική. Βλέπουμε μία κοινωνική δομή η οποία είναι πολύ χρήσιμη και πιστεύω ότι θα βοηθήσει την πόλη. Φυσικά, υπάρχουν πράγματα που μπορούν να διορθωθούν. Θα το μεταφέρουμε και στον δήμαρχο, αλλά είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι η Αθήνα θα μπορούσε να είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση, εάν δεν υπήρχαν οι δομές αυτές που φτιάχτηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σήμερα συνεχίζουν ένα εξαιρετικό έργο».

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

⦁ Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

⦁ Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:GR97 0172 0490 005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα