back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης Αθήνα 9.84 – «Ντάμες Σπαθί» με τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα
των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης,
στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και
διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν
για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων
(ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην εκπομπή «Ντάμες Σπαθί» και στις Ελευθερία Κουμάντου Ελεωνόρα Ορφανίδου, μίλησαν:

Νάσος Ηλιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας -Επικεφαλής Συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη»: «Κυριολεκτικά η αλληλεγγύη είναι η δύναμη μας, η δύναμη της κοινωνίας και η δύναμη μιας πόλης. Οι γειτονιές της Αθήνας έχουν μια παράδοση στη στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη και είναι σημαντικό πως και οι δημοτικές δομές στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια. Θέλω και εγώ από την πλευρά μου να καλέσω το κόσμο που μας ακούει, να στηρίξει τον συγκεκριμένο μαραθώνιο να ενισχύσει με όποιον τρόπο μπορεί. Σίγουρα σαν Δήμος έχουμε να μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε δύσκολες μέρες, λόγω της πανδημίας και της οικονομικής κατάστασης, αλλά η αλληλεγγύη είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία μας».

 

Λένα Διβάνη, Συγγραφέας: «Ο ΚΥΑΔΑ κάνει μια πολύ σημαντική δουλειά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Χιλιάδες κόσμου έχουν βοηθηθεί από το κέντρο υποδοχής του Δήμου. Η αστεγία δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε -άνθρωποι στο πεζοδρόμιο- αυτό είναι το τελευταίο κομμάτι και πρέπει αυτό να το καταλάβουμε».

 

Νίκη Λυμπεράκη, Δημοσιογράφος: «Όλοι οι ακροατές του Αθήνα 984 ξέρουν καλά το έργο που συντελείται τόσα χρόνια από το ΚΥΑΔΑ και όλοι είναι κάθε φορά πρόθυμοι να βοηθήσουν είμαι σίγουρη ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα. Πράγματι η αστεγία είναι μια έννοια και μια κατάσταση ευρύτερη από αυτή που ορίζει η κυριολεξία του όρου και νομίζω ότι αξίζει και αυτό να το έχουμε στο μυαλό μας γιατί είναι πολύ μεγαλύτερος τελικά ο αριθμός των
ανθρώπων που χρειάζονται στήριξη από τους ούτως ή άλλως πολλούς ανθρώπους που
βλέπουμε στους δρόμους της Αθήνας. Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε στην περίοδο της Πανδημίας που δε γίνονται μπαζάρ και άλλες πρωτοβουλίες που μπορούσαν να βοηθήσουν δομές όπως το ΚΥΑΔΑ».

 

Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος -Επικεφαλής Συνδυασμού «Ανταρσία στην Αθήνα»: «Φτάνει να κάνει κάποιος μια βόλτα στις γειτονιές της Αθήνας και να δει τους ανθρώπους να κοιμούνται πάνω από ένα χαρτί για να καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να
υπάρχει ένας τέτοιος οργανισμός και να είναι ισχυρός. Ο ΚΥΑΔΑ είναι απαραίτητος για όλους».

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

• Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους
συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)
• Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:
GR97 0172 0490005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα