back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης στον Αθήνα 9.84 – «Στον αέρα» με την Αφροδίτη Παπακαλού

Διαβάστε επίσης

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν σήμερα τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Στον αέρα» και στην Αφροδίτη Παπακαλού, μίλησαν:

Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών του Δήμου Αθηναίων

«Ο Δήμος Αθηναίων κάνει μία σειρά από δράσεις και σήμερα ξεκίνησε και η διανομή, είχαν πάει όλοι και γέμιζαν τα αυτοκίνητα με τα μεγάλα πακέτα, τα οποία θα πάνε στο σπίτι του καθενός. Αυτή τη χρονιά, θα φτάσουμε στο σπίτι όποιου έχει ανάγκη και στήριξη για να προσφέρουμε βοήθεια και ψυχολογική στήριξη.

Πέραν αυτού, υπάρχει και ο τρόπος, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αισθάνονται μόνοι τους, είναι απομονωμένοι, για οποιοδήποτε λόγο, είτε γιατί πραγματικά δεν έχουν κανέναν, είτε γιατί αντιμετωπίζουν κάποια άλλα θέματα, να μπορούν να έρθουν σε επαφή και να ζητήσουν από τον Δήμο να φτάσει στην πόρτα τους και να τους φέρει τα απαραίτητα. Παιχνίδια στις οικογένειες που έχουν παιδιά και το έχουν ανάγκη, χριστουγεννιάτικα γεύματα. Βεβαίως, όχι μόνο στους ανθρώπους που βρίσκονται στο σπίτι τους αλλά και σε ανθρώπους οι οποίοι για τον οποιοδήποτε λόγο, βρίσκονται στο δρόμο».

Κωνσταντίνος Κουντούρης, διευθυντής marketing της ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε.

«Η ΑΒΕΚ ΒΕΚΡΑΚΟΣ Α.Ε. στα πλαίσια κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, συμμετέχει ενεργά στην υποστήριξη της σημερινής σας προσπάθειας με την παροχή 1.000 ευρώ στο ΚΥΑΔΑ. Εύχομαι την προσπάθεια να ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες και να έχετε τα αποτελέσματα που περιμένετε».

Παυλίνα Βουλγαράκη, τραγουδοποιός, στιχουργός και ερμηνεύτρια

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε, ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί, είναι να αλληλοστηριζόμαστε, γι’ αυτό και θεωρώ σημαντική την πρωτοβουλία του Ραδιομαραθωνίου.

Ο δικός μας χώρος διανύει μια πολύ δύσκολη περίοδο. Πάρα πολλοί άνθρωποι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δουλέψουν. Γίνονται βέβαια κάποιες προσπάθειες από διάφορους φορείς αλλά και ατομικές, όπως παραστάσεις live streaming. Προσπαθούμε κάπως όλοι να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, που εύχομαι να είναι μία μεταβατική περίοδος».

Αγγελική Τουμπανάκη, ερμηνεύτρια, βοκαλίστρια ερευνήτρια, καθηγήτρια φωνητικής

«Προσπαθώ να είμαι χρήσιμη μέσα από την δική μου τέχνη και να μοιράζομαι αυτά τα οποία κάνουν εμένα ευτυχισμένη.

Η πρωτοβουλία του Μαραθωνίου, είναι φοβερή. Μακάρι να το ακούσει όλος ο κόσμος, να εμπνευστούν από αυτό. Το μήνυμά μου είναι να σπάσουμε τους μικρόκοσμούς μας, να προσπαθήσουμε να δούμε όλα τα πράγματα με μία πανοραμική ματιά και να αρχίσουμε να κοιτάμε όλη την εικόνα, να ακούμε, να ψάχνουμε και να μάθουμε να σωπαίνουμε. Θα είναι όμορφο λιγάκι να σωπάσουμε και να δούμε τι συμβαίνει γύρω μας».

Χρήστος Αλεφάντης, διευθυντής σύνταξης του Περιοδικού Δρόμου Σχεδία

«Η Σχεδία δοκιμάζεται και αντιστέκεται από την αρχή και επιμένει σε πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους μας, αλλά ακόμα πιο δύσκολες για κάποιους ανθρώπους που ζουν στην απόλυτη και στην ακραία φτώχεια και προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα τους, όπως αυτοί είναι και οι πωλητές της Σχεδία, άλλωστε.

Οι συνδρομές του περιοδικού, ήταν μία πρωτοβουλία που ξεκινήσαμε τον περασμένο Μάρτιο, για τους ανθρώπους που είναι αποκλεισμένοι, τουλάχιστον να έχουν ένα μικρό έσοδο για να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Από αυτές τις συνδρομές ήμασταν σήμερα σε θέση, όπως και στα τέλη Νοεμβρίου, να διανείμουμε κάποιο ποσό στους ανθρώπους. Στη φτώχεια το δύσκολο είναι ο γενικός αποκλεισμός, πως σε ξεχνάνε όλοι».

Ρήγας Αξελός, ηθοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη»

«Το επάγγελμα του ηθοποιού βρίσκεται στη χειρότερη θέση όλων των εποχών. Δεν είναι θέμα ανεργίας αλλά αεργίας, ότι δε μπορεί κάποιος να δουλέψει. Δηλαδή, δεν μπορούν να δουλέψουν αυτοί που έχουν δουλειά. Το να έχεις εργασία, να θες να εργαστείς και να μην μπορείς, να υπάρχει απαγόρευση εργασίας, αυτό είναι πρωτάκουστο, πρωτοφανές και μένει να δούμε πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Το επάγγελμα βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση, μιλάω και για πάρα πολύ γνωστούς ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή, μετά από τόσους μήνες αεργίας δεν μπορούν να ορθοποδήσουν. Φοβάμαι πάρα πολύ, ότι πολλοί άνθρωποι σε αυτό το επάγγελμα, από την ανέχεια θα περάσουν σε λίγο στην ένδεια. Αυτά τα επιδόματα που δίνονται από την Πολιτεία, δεν φτάνουν για τίποτα».

Χάρης Νικολακάκης, διευθυντής των Εκδόσεων Bell

«Όλο το 2020 ήταν περίεργο. Υπήρξε πολύ μεγάλη αύξηση στις ηλεκτρονικές πωλήσεις αλλά με κλειστά όλα τα βιβλιοπωλεία, υπήρξε και μεγάλη πτώση πωλήσεων από τα υπόλοιπα δίκτυα πωλήσεων. Ο κόσμος βέβαια διάβασε. Νομίζω ήταν πολλοί αυτοί που κατάφεραν και διάβασαν βιβλία.

Η δεύτερη καραντίνα ήταν πιο δύσκολη και ψυχολογικά νομίζω για όλους μας, κουραστήκαμε όλοι. Ελπίζουμε σε ένα καλό τέλος του 2020, τουλάχιστον με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά είναι κάτι θετικό για να μπορέσει κάποιος να βγει λίγο έξω, να κινηθεί λίγο η αγορά. Φέτος είναι η καλύτερη χρονιά να είναι το δώρο ένα βιβλίο.

Εμείς κάνουμε το ελάχιστο, απλώς θα δώσουμε μερικά βιβλία για το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο».

Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης του ΕΚΠΑ

«Το ΕΚΠΑ έχει συνδέσει την μακροχρόνια διαδρομή του και την ιστορία του, με την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας, δεδομένου ότι ιδρύθηκε λίγο μετά το νέο ελληνικό κράτος, όπως το ξέρουμε σήμερα. Έχει μία πλούσια κοινωνική δράση, η οποία διαχρονικά περιλαμβάνει προγράμματα αιμοδοσίας, δωρεάς μυελού των οστών, σε τακτική βάση. Πρωτοβουλίες όπως είναι το Ογκολογικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης για περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς.

Το πρόγραμμα “Υγεία για Όλους”, το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, προγράμματα εμβολιασμών για ευπαθείς ομάδες και δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Από την αρχή της πανδημία, εκτός από το καθαρά ιατρικό έργο συμμετοχής των καθηγητών μας στις ειδικές επιτροπές του ΕΟΔΥ, ως συμβούλους της Πολιτείας, στην υποστήριξη των ασθενών διαγνωστικά και θεραπευτικά, με τα εργαστήρια, με τις μονάδες Covid, με τις ΜΕΘ, που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος των αναγκών του ΕΣΥ στην περιοχή της Αττικής, έχουμε και ένα σημαντικό έργο το οποίο συνάδει με τη διαφώτιση του κοινού, σε μία προσπάθεια να εξηγούν στον κόσμο τι είναι αυτή η περίεργη νόσος, πως διαγιγνώσκεται, τι συμπτώματα δημιουργεί..

Επίσης, στηρίζουμε τους ανθρώπους δημιουργώντας μία τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τον COVID-19 σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αιγινήτειο».

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

• Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

• Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:

GR97 0172 0490005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα