back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης Αθήνα 9.84 – «Τι τρέχει;» με τον Νίκο Καρούτζο

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν σήμερα τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Τι τρέχει;» και στον Νίκο Καρούτζο μίλησαν:

Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

«Είναι καθήκον της πολιτείας να προασπίζει το βέλτιστο συμφέρον των πολιτών της και ιδιαίτερα να ξεκινά από τους πιο ευάλωτους. Οφείλουμε ως κυβέρνηση είναι να προασπίζουμε ότι δεν αφήνει κανέναν πίσω. Πολλές φορές εντοπίζουμε προβλήματα και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε με τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Αθηναίων μας είχε ενημερώσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τους άστεγους οι οποίοι είτε πρέπει να λάβουν κάποιο επίδομα από το κράτος είτε να διαμείνουν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας. Η πολιτεία προσπαθεί να διορθώνει αυτά τα θέματα. Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να φτιάξουμε ένα φυλλάδιο που θα υπάρχει σε όλους τους δήμους, στα κέντρα κοινότητας και στους ξενώνες, σε όλες τις οργανώσεις που βοηθούν τους ευάλωτους συμπολίτες μας.
Θα εξηγεί ποιες ακριβώς είναι παροχές του κράτους σε άμεση οικονομική βοήθεια, σε δράσεις, σε δομές και πως αυτές μπορούν να υποστηρίξουν τους συμπολίτες μας.
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ιδιωτικός τομέας, επιχειρήσεις ή μεμονωμένοι ιδιώτες, έχουν συνδράμει πάρα πολύ».

Γιώργος Βουλγαράκης, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής συνδυασμού «Αθήνα και πάλι Αθήνα»

«Οποιοσδήποτε δύναται να συνεισφέρει πρέπει να το κάνει, είτε είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είτε η Κεντρική Κυβέρνηση είτε μεμονωμένα άτομα. Βέβαια, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πάντοτε πολύ πιο κοντά στους πολίτες και έχει πολύ περισσότερη γνώση σχετικά με το τι συμβαίνει.

Σαφώς και θα έπρεπε να μεταβιβαστούν περισσότερες αρμοδιότητες στους δήμους ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των πραγμάτων. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλά βήματα προς την κατεύθυνση μιας αποκέντρωσης αρμοδιοτήτων που όμως δε συνοδεύτηκε πάντα από τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους.

Όσο διευρύνεται ο κύκλος των ανθρώπων που έχουν επαφή με την εξουσία, και αυτό συμβαίνει με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο περισσότερο στηρίζεται η κοινωνία. Αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι περισσότερο δήμαρχοι έχουν δείξει μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το θέμα».

Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου ΚΙΝΑΛ

«Είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία του Αθήνα 9.84 να στηρίξει το ΚΥΑΔΑ και να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσουν οι συμπολίτες μας και ειδικά όσοι το έχουν ανάγκη. Η κοινωνική συνοχή κρέμεται από μια κλωστή, η πανδημία μας έχει φτάσει στα άκρα και πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που έχουν μεγάλες ανάγκες. Πρέπει να επενδύσουμε στο κοινωνικό κράτος προκειμένου κάθε Έλληνας πολίτης να έχει πρόσβαση σε ένα σπίτι με ρεύμα και νερό, να έχει μια συγκεκριμένη ποιότητα ζωής. Επίσης, πρέπει κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση σε ένα νοσοκομείο και σε ένα σχολείο με ποιοτικές παροχές, όπως ακριβώς του αξίζει για να έχουμε μια κοινωνία που θα λειτουργεί με όρους κανονικότητας και όχι με όρους ζούγκλας όπου κάποιοι εξακολουθούν να γίνονται πλουσιότεροι σε κάθε κρίση και κάποιοι άλλοι χάνουν ότι έχουν».

Κώστας Φορτούνης, ποδοσφαιριστής

«Η αλληλεγγύη είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Ο αθλητισμός βοηθά πάντοτε σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που ενισχύουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα».

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής έγινε μια σημαντική προσφορά από την Παγκρήτια Τράπεζα, στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου, για την ενίσχυση του έργου του ΚΥΑΔΑ.

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

⦁ Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

⦁ Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:GR97 0172 0490 005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα