back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ραδιομαραθώνιος Αλληλεγγύης στον Αθήνα 9.84 – «Ένας αλλιώτικος κόσμος» με τη Σαπφώ Ματσιώρη

Διαβάστε επίσης

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο είναι άμεσα συνυφασμένη με το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Μια ανάσα πριν από τις γιορτές, ο Αθήνα 9.84, ο αγαπημένος σταθμός της πόλης, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό συνανθρώπων μας που χρειάζονται τη στήριξή μας και διοργανώνει έναν Ραδιομαραθώνιο Αλληλεγγύης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Στο πλαίσιο του Ραδιομαραθωνίου που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, μέσα από τα μικρόφωνα του σταθμού, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, αθλητές, συλλογικότητες, εθελοντές που πρωταγωνιστούν στις δράσεις αλληλεγγύης καθώς και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων ενώνουν σήμερα τις φωνές και τις δυνάμεις τους και στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην εκπομπή του Αθήνα 9.84 «Ένας αλλιώτικος κόσμος» και στην Σαπφώ Ματσιώρη, μίλησαν:

Γιώργος Νταλάρας, τραγουδιστής: «Είναι σημαντικό αυτές τις ημέρες, με αυτό το σεντόνι της θλίψης που μας έχει σκεπάσει να βρίσκει κανείς δύναμη και κουράγιο να συνεχίζει να κάνει ό,τι μπορεί, να μιλά για τον εαυτό του και για τους άλλους, να διαβάζει. Πάντα κάτι μπορούμε να κάνουμε.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εσάς που κάνετε αυτή την προσπάθεια και στον Δήμο. Έχουμε μάθει πολλές φορές τους ιθύνοντες, σε όποια σκαλοπάτια κι αν ανήκουν, να πιστεύουμε ότι είναι όλοι το ίδιο, ψυχροί άνθρωποι που δεν κοιτούν και δεν αγαπούν το διπλανό τους, δεν ενδιαφέρονται. Δεν είναι όμως τα πράγματα τόσο σκοτεινά. Σε αυτές τις παράξενες εποχές βλέπω ότι υπάρχει μία μεταστροφή μεγάλου μέρους του κόσμου, που ζητά την επαφή, δείχνει αλληλεγγύη και κατανόηση σε πράγματα που δεν ήταν συνηθισμένος.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι αναγκάζονται να φύγουν από τις εστίες τους ή από τις χώρες τους από λόγους για τους οποίους δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι.

Οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη, οι άστεγοι, οι άνθρωποι χωρίς τρόπο να ζήσουν. Είναι είναι ιερό μας χρέος να τους συμπαρασταθούμε».

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης: «Συμβουλεύω να ακούσουμε τις οδηγίες για την τήρηση των μέτρων και να μην ξεχυθούμε στους δρόμους. Αν και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα συμβεί. Είναι πολύ ωραία γιορτή τα Χριστούγεννα, αρκεί να σου επιτρέψουν οι συνθήκες να το δεις. Δεν έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα, γι’ αυτό αξίζουν στο σταθμό συγχαρητήρια γι’ αυτή την πρωτοβουλία.

Ο κορονοϊός με έναν τρόπο βοηθάει στο μετρηθούμε στα πολύ βασικά, στο πώς καταλαβαίνουμε τη θέση μας στην κοινωνία, πώς καταλαβαίνουμε την ατομική μας ευθύνη, πώς αντιλαμβανόμαστε το ρόλο του κράτους, πώς αντιλαμβάνεται το κράτος τη σχέση του με τους πολίτες, πώς στεκόμαστε στο μέγα ερώτημα της προσφοράς.

Ο κλάδος μας μαζί με την εστίαση είναι οι πλέον πληγέντες.

Παρόλα αυτά, σε αυτή τη χώρα, άνθρωποι πριν από μας, οι παππούδες μας, και οι προπαππούδες μας, έχουν ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερες αντιξοότητες. Κι εμείς θα αντέξουμε. Θα ξαναβρούμε τους φίλους μας, όπως λέει και το τραγούδι του Σαββόπουλου. Το θέμα είναι να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι υγιείς και ζωντανοί στην άλλη πλευρά του ποταμού».

Γιάννης Κότσιρας, τραγουδιστής: «Φέτος είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα από όλες τις απόψεις αλλά προσπαθούμε να παραμείνουμε αισιόδοξοι και να ονειρευόμαστε.

Εμείς ως ενήλικες έχουμε τεράστια ευθύνη για τους γύρω μας, για τα παιδιά μας, για τους ηλικιωμένους, τα ζώα, τους ανθρώπους που είναι χωρίς πατρίδα. Πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και όπως λέει και το τραγούδι μου, να κοιτάμε γύρω το τι συμβαίνει για να μπορούμε όσο περνάει από το χέρι μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

Θεωρώ ότι μπαίνουμε σε μια άλλη εποχή και οφείλουμε να καταλάβουμε ότι το αύριο δε θα είναι το ίδιο με το χθες. Μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα προσαρμοζόμενοι στις ίδιες συνθήκες και να γίνουμε λίγο καλύτεροι ως άνθρωποι».

Ανδριάννα Μπάμπαλη, τραγουδοποιός: «Χαίρομαι πολύ για αυτή την πρωτοβουλία του Αθήνα 9.84. Μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν στέγη. Είναι πολύ άσχημο να είσαι μόνος σου, να μην έχεις κανένα αποκούμπι, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που ο θεσμός της οικογένειας είναι πολύ ισχυρός και είναι τουλάχιστον ανακουφιστικό να νιώθουν ότι έχουν κάποιον στο πλευρό τους».

Βίκυ Σταυροπούλου, ηθοποιός: «Οι μέρες που περνάμε είναι πολύ δύσκολες. Είναι όμως πολύ όμορφο το συναίσθημα να μπορείς να βοηθάς, καλυτερεύει η ενέργειά μας και η διάθεσή μας. Αυτές τις μέρες, είναι πολύ ωραίο να μας δίνεται η ευκαιρία να μπορούμε να καλυτερεύσουμε λίγο την ψυχή μας. Είναι πολύ όμορφο αυτό που έλεγε ο Τσόρτσιλ ότι “ζούμε από αυτά που παίρνουμε, αλλά φτιάχνουμε την ζωή μας από αυτά που δίνουμε.

Να εστιάσουμε στα καλά πράγματα που μπορεί να μας δίνουν χαρά και το πιο σημαντικό από όλα είναι να μπορούμε να βοηθάμε. Γι αυτό είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που κάνει ο Αθήνα 9.84 και ελπίζω ο κόσμος να μπει στον κόπο να δοκιμάσει πως με μια τόσο απλή κίνηση, μπορούμε να χτίσουμε όλοι μαζί».

Θοδωρής Βουτσικάκης, τραγουδιστής: «Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε γεροί και να έχουμε την πολυτέλεια, όπως θεωρείται στις μέρες μας, να κάνουμε ζεστές αγκαλιές, γιατί μέσα από την αγκαλιά παίρνουμε δύναμη και μπορούμε να πηγαίνουμε παρακάτω.

Ευχαριστώ, γιατί μας δώσατε την ευκαιρία να συντονιστούμε όλοι γύρω από έναν καλό σκοπό. Σας είμαστε ευγνώμονες».

«Να βοηθάμε αυτές τις δύσκολες εποχές» είπε ο υπεύθυνος του OPUS Inner Pleasure Αλέξανδρος Ζώης, οποίος κατά τη διάρκεια της εκπομπής προχώρησε σε δωρεά εκ μέρους της επιχείρησης.

Για να ενισχύσετε την προσπάθεια:

⦁ Στείλτε sms: 984 στο 54534 (Κόστος 1,49 ευρώ με ΦΠΑ πλέον τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, βάσει λογαριασμού)

⦁ Για κατάθεση χρηματικού ποσού: Τράπεζα Πειραιώς, αρ. λογαριασμού:GR97 0172 0490 005049101698022

http://kyada-athens.gr/

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
τηλ. 210 3409254 -210 3409300

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα