back to top
21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Διορία μέχρι το τέλος του χρόνου για την κινητικότητα

Διαβάστε επίσης

Κατεπείγουσα εγκύκλιο προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς στην κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην εγκύκλιο επισημαίνει προς όλους ότι μέχρι τις 31-12-2020 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες από τους φορείς που φεύγουν οι υπάλληλοι αλλά και από τους φορείς που τους δέχονται. Και αυτή η προθεσμία δίδεται προκειμένου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου τα όργανα αξιολόγησης των μετακινήσεων των υπαλλήλων να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους καθώς αν μέχρι τότε δεν έχουν τελειώσει αυτομάτως οι αιτήσεις για μετακίνηση των υπαλλήλων ακυρώνονται με ότι συνέπειες προβλέπονται για όσους δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.

Ειδικότερα σε συνέχεια λήξης της προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων από τους Υπαλλήλους που θέλουν να φύγουν από τις Υπηρεσίες τους, με μετάταξη ή απόσπαση στο πλαίσιο του τρέχοντος Κύκλου Κινητικότητας, το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε «κατεπείγουσα» Εγκύκλιο την 18η Δεκεμβρίου, με αποδέκτες και τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τα ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών. Με την Εγκύκλιο δίνονται οδηγίες για τις ενέργειες των Φορέων προέλευσης και των Φορέων υποδοχής, στα επόμενα στάδια. Υπογραμμίζεται ότι ισχύουν προθεσμίες και συγκεκριμένα:

ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ

Ο έλεγχος συνδρομής των προϋποθέσεων για απόσπαση ή μετάταξη, με ημερομηνία αναφοράς την 14η Δεκεμβρίου 2020 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων), πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τον Φορέα προέλευσης έως και την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με την παρ.5 του αρ.4 του ν.4440/2016 ως ισχύει, «(…) Σε περίπτωση που, εντός 15 ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ο Φορέας προέλευσης δεν βεβαιώνει την πλήρωση των προϋποθέσεων των παρ.2, 3 και 4 του παρόντος, οι προϋποθέσεις αυτές ελέγχονται κατά τον χρόνο της αξιολόγησης των υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση κατά τον χρόνο έκδοσης της πράξης απόσπασης ή μετάταξης. »

ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Τα τριμελή όργανα αξιολόγησης των Φορέων υποδοχής πρέπει να έχουν ολοκληρώσει το έργο τους έως την 31η Ιανουαρίου 2021, καθώς σύμφωνα με την παρ.12 του αρ.6 του ν.4440/2016 «σε κάθε περίπτωση, η μη ολοκλήρωση των διαδικασιών μετάταξης και απόσπασης μέχρι τις 31 Ιανουαρίου καθιστά τη διαδικασία αυτοδικαίως ατελέσφορη, με εξαίρεση τις Αποφάσεις μετάταξης ή απόσπασης, για τις οποίες έχει διατυπωθεί η σύμφωνη γνώμη του αρμοδίου συλλογικού οργάνου αξιολόγησης της Αίτησης και πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις. Οι πράξεις του προηγούμενου εδαφίου ολοκληρώνονται υποχρεωτικά μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

Η Εγκύκλιος περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες για την υλοποίηση των ανωτέρω ενεργειών, για τη συγκρότηση των τριμελών οργάνων αξιολόγησης, τις δυνατότητες να ανακληθούν πράξεις μετάταξης/ απόσπασης. Επιπλέον, υπενθυμίζει τις κατηγορίες Υπαλλήλων που εξαιρούνται από την Κινητικότητα, ενώ επίσης ξεκαθαρίζει πως πρέπει να γίνεται η υποβολή τυχόν ερωτημάτων.

Γιώργος Μανουσακάκης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα