back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

INNOVATHENS – 9ος κύκλος Επιχειρηματικού Επιταχυντή στα CCIs

Διαβάστε επίσης

Στον 9ο κύκλο του Επιχειρηματικού Επιταχυντή ο οποίος είναι αφιερωμένος στις Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (CCIs), προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους , ο κόμβος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων INNOVATHENS powered by Samsung.

Συμμετοχές μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

«Είσαι μουσικός, designer ή αρχιτέκτονας; Ασχολείσαι με το cultural management; Δουλεύεις στη διαφήμιση ή έχεις πάθος για τα videogames; Είσαι καλλιτέχνης και θέλεις να εξελίξεις ή/και να προωθήσεις τη δουλειά σου; Έχεις μια ιδέα που πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει το next big thing; Ε, τότε έχουμε αυτό που χρειάζεσαι» αναφέρουν οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων.

Για 3 μήνες, καλλιτέχνες, start-ups, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των Creative & Cultural Industries (CCIs), εξελίσσουν τις ιδέες τους, σχεδιάζουν νέα projects, προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργάζονται, αλληλεπιδρούν, ανταλλάσσουν απόψεις, καλές πρακτικές και know how. Το INNOVATHENS προσφέρει σε όσους/όσες επιλεγούν να συμμετάσχουν στο ταχύρρυθμο πρόγραμμα του Επιχειρηματικού Επιταχυντή σεμινάρια και workshops, εξατομικευμένο mentoring και coaching από gurus του είδους, επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς, πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης αλλά και δυνατότητες networking με τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους της αγοράς και της πόλης.

Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες

Οι Δημιουργικές και Πολιτιστικές Βιομηχανίες (Creative and Cultural Industries – CCIs), αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων, από τη διαφήμιση, την αρχιτεκτονική, τις εικαστικές τέχνες (visualarts), τη μουσική, τις εκδόσεις, τις (ανα)παραστατικές τέχνες έως την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο, τα e-games, τις ψηφιακές εφαρμογές και το λογισμικό. 

Τι είναι ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής

Ο Επιχειρηματικός Επιταχυντής του INNOVATHENS (INNOVATHENS Business Accelerator) είναι ένα 3μηνο ταχύρρυθμο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε startups και επιχειρήσεις ώστε να αναπτυχθούν, να εξελιχθούν και να διεκδικήσουν επάξια μια θέση στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης, την ελληνική και, κυρίως, τη διεθνή αγορά.

Τι προσφέρεται

  • -Σεμινάρια ενίσχυσης των βασικών επιχειρησιακών λειτουργιών: διοίκηση (management), διαχείριση προσωπικού (HR management), marketing,πωλήσεις, πνευματικά δικαιώματα, δημόσιες σχέσεις, οικονομική διαχείριση, ανεύρεση χρηματοδότησης κ.ά.
  • -Εξατομικευμένο mentoring και coaching από gurus του είδους, επιτυχημένους επιχειρηματίες και αναγνωρισμένους ακαδημαϊκούς
  • -Co-working space στον πιο φιλικό, νεανικό και σύγχρονο συνεργατικό χώρο στην καρδιά της Αθήνας
  • -Networking με επιχειρηματίες αλλά και τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης
  • -Pitching σε επιχειρηματίες και επενδυτές με στόχο την πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν

Αρκεί να έχεις (μόνος/η σου ή μαζί με μία ομάδα) μια επιχειρηματική ιδέα που θέλεις να αναπτύξεις ή μια επιχείρηση που θέλεις να εξελίξεις.

Αυτό που έχεις να κάνεις, εσύ ή/και η ομάδα σου, είναι να υποβάλεις την αίτησή σου εδώ. Θα αξιολογηθεί και θα επιλεγούν συνολικά 15 προτάσεις.

Οι θεματικές των προτάσεων καλύπτουν (ενδεικτικά) τα εξής πεδία:

  • Design
  • Ψηφιακές εφαρμογές για την ανάδειξη πολιτιστικών και μουσειακών χώρων
  • Εφαρμογές που σχετίζονται με τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
  • Η τέχνη στην εκπαίδευση
  • Ανάπτυξη e-games είτε στον ψυχαγωγικό είτε στον εκπαιδευτικό τομέα
  • Διαφήμιση
  • Μουσικά επαγγέλματα κ.ά.

Τα κριτήρια επιλογής των ομάδων

Η επιλογή των 15 προτάσεων γίνεται  με βάση τα εξής κριτήρια:

  • -την πληρότητα της περιγραφής
  • -τη δυνατότητα υλοποίησης
  • -την κάλυψη αναγκών της αγοράς
  • -τη συμπληρωματικότητα και ωριμότητα της ομάδας
  • -την καινοτομία της ιδέας.

Στους 8 κύκλους του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS από το 2014 μέχρι σήμερα, έχουν συμμετάσχει συνολικά 132 επιχειρηματικά σχήματα, από τα οποία τα 34 συνεχίζουν να υπάρχουν μέχρι σήμερα και να διαγράφουν μια επιτυχημένη πορεία.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα