back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ανοιχτή Πόλη: Όχι στην κατάτμηση και αλλοίωση του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή

Διαβάστε επίσης

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι απόψεις του Δήμου Αθηναίων για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου Προστασίας του Υμηττού σε ό,τι αφορά το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή. Στην Ανοιχτή Πόλη παρακολουθούμε εδώ και πολλά χρόνια τον επιστημονικό διάλογο για το θέμα και στηρίζουμε τους πολιτικούς και κινηματικούς αγώνες των κατοίκων για έναν δημόσιο, ανοιχτό χώρο αναψυχής με υψηλή οικολογική αξία και ήπιο σχεδιασμό.

Δυστυχώς, στην εισήγηση που υποστήριξε η δημοτική αρχή, γίνεται δεκτή η νέα πρόβλεψη της ΣΜΠΕ για μεταφορά από τη Ζώνη Δ1 του Πυρήνα του Πάρκου στη Περιφερειακή Ζώνη Δ2 όλων των υφιστάμενων νησίδων με μητροπολιτικές χρήσεις εντός του Πάρκου, στις οποίες ανήκει και το κτίριο του Μπάντμιντον που έχει κριθεί αυθαίρετο και κατεδαφιστέο από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων αιτείται τη μεταφορά και άλλων εκτάσεων από τη Ζώνη Δ1 στη Ζώνη Δ2, καθώς και την πρόβλεψη επιπλέον δόμησης 2.000 τ.μ. σε αυτήν για τη στέγαση υπηρεσιών του.

Η Ανοιχτή Πόλη δεν μπορεί να συναινέσει σε αυτούς τους σχεδιασμούς και φυσικά τους καταψήφισε. Το συνολικό θετικό ισοζύγιο που επικαλείται η ΣΜΠΕ μεταξύ των Ζωνών Δ1 και Δ2 δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για τη νομιμοποίηση, διατήρηση και επέκταση εγκαταστάσεων και χρήσεων που διασπούν την ενότητα του Πάρκου και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το αίτημα των κατοίκων της περιοχής και όλης της Αθήνας για ένα Μητροπολιτικό Πάρκο ενιαίο, αδιάσπαστο και ευπρόσιτο, με υψηλό πράσινο, ήπιες χρήσεις αναψυχής και επικοινωνία με την πόλη.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα