back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Brexit: Υπογράφεται αύριο η εμπορική συμφωνία Λονδίνου-Βρυξελλών

Διαβάστε επίσης

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα υπογράψουν αύριο το πρωί την εμπορική συμφωνία στην οποία κατέληξαν με το Λονδίνο, ανακοίνωσε μέσω του Twitter μια εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η τελετή της υπογραφής είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το πρωί, ώρα Βρυξελλών.

Η συμφωνία αναμένεται επίσης ότι θα υπογραφεί στο Λονδίνο από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Στο εξής η Βρετανία θα επιδιώξει την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών με την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, αλλά και χώρες που βρίσκονται στην περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού ωκεανού.

Όπως έγραψε αργά χθες το βράδυ, ο υπουργός των Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, στην εφημερίδα The Telegraph, «επιδιώκουμε την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ, αλλά και με ολόκληρο τον κόσμο. Ιδιαίτερα, με την περιοχή Ινδίας-Ειρηνικού, που αποτελεί μία τεράστια αναπτυσσόμενη αγορά για το μέλλον».

Σύμφωνα με τον Βρετανό ΥΠΕΞ τον Ιανουάριο, ο Μπόρις Τζόνσον θα επισκεφτεί την Ινδία «για την προώθηση των οικονομικών δεσμών μας με τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο και θα είναι μαζί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στους εορτασμούς για την Ημέρα της Δημοκρατίας της Ινδίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα