back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έως 31 Ιανουαρίου παρατείνεται η τηλεργασία και η ευέλικτη προσέλευση

Διαβάστε επίσης

Έως τις 31 Ιανουαρίου παρατείνονται η υποχρεωτική τηλεργασία και η ευέλικτη προσέλευση και αναχώρηση από την εργασία, με κοινή υπουργική απόφαση, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την απόφαση:

Επιχειρήσεις που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της χώρας, υποχρεούνται να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους, σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα, σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι εργοδότες, οφείλουν να προαναγγείλουν πριν την έναρξη της εργασίας, στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την εξ αποστάσεως εργασία.

Σε περίπτωση παράβασης της υποχρέωσης αυτής, επιβάλλεται πρόστιμο 3.000 ευρώ.

-Το ωράριο εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της χώρας, προσαρμόζεται, υποχρεωτικά, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη του ωραρίου τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά την εφαρμογή του μέτρου, αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση του εργοδότη για προαναγγελία του χρόνου υπερεργασίας και νόμιμης υπερωριακής απασχόλησης, πριν την πραγματοποίησή τους, ενώ η προσαρμογή του ωραρίου των εργαζομένων δεν μεταβάλλει το είδος της σύμβασης εργασίας.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα