back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σωματεία εργαζομένων ΕΛΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών

Διαβάστε επίσης

Με αίτημα την άμεση εφαρμογή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Σωματεία εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, στις 12.00,  τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν τα ΔΣ του Σωματείου Τεχνικού – Διοικητικού και Βοηθητικού Προσωπικού, το Σωματείο Εργαζομένων, το Σωματείο Συντελεστών Εργαζομένων, ο Σύλλογος Χορευτών και η Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών Ελλάδας καθώς και το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου.

«Στα τέλη Ιουλίου του 2020 και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, ήρθαμε σε συμφωνία με την διοίκηση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».

«Πέντε μήνες μετά την υπογραφή της κι ενώ υπήρχε η υπόσχεση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα προχωρήσει στην επικύρωση της ΣΣΕ, αιφνιδίως ενημερωθήκαμε την παραμονή των Χριστουγέννων από την πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΣ, ότι ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να αποδεχτεί την προαναφερόμενη παροχή με πρόσχημα την πανδημία», αναφέρουν τα Σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

«Σε μία εποχή που η πανδημία εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, το Υπουργείο Οικονομικών επικαλείται τον ίδιο λόγο για να ακυρώσει την υπογραφείσα Επιχειρησιακή ΣΣΕ», προσθέτουν.

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της μετάθεσης των ευθυνών μεταξύ των υπουργείων και διοίκησης. Απευθυνόμαστε στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Εργασίας, την Υπουργό Πολιτισμού και τη Διοίκηση της Ε.Λ.Σ θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα