back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ελ. Τομπατζόγλου: Χρονιά δικαίωσης το 2020 για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε επίσης

Το 2020 που φεύγει σε λίγες ώρες ήταν, μεταξύ άλλων, η χρονιά που ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν πεντέμισι χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής που χαρακτηρίστηκε ως μια από τις μεγαλύτερες δίκες μετά τη μεταπολίτευση.

Η κ. Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελευθερία Κουμάντου, εστίασε στο τελικό στάδιο της δίκης και θυμήθηκε συναισθήματα, άγχη αλλά την ανακούφιση που προκάλεσε σε όλους η τελική δικαίωση με την καταδίκη των ενόχων και τις ποινές που τους επιβλήθηκαν.

«Ήταν ένας χρόνος που έφερε τη δικαίωση η οποία με τον τρόπο που ήρθε, σχεδόν ολοκληρωτικά, έσβησε ότι άλλο αρνητικό υπήρξε προηγουμένως. Ήταν κάτι που το περιμέναμε αρκετά χρόνια. Οι καθυστερήσεις που προξένησαν οι χρυσαυγίτες πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν περισσότερο χρόνο ελευθερίας τελικά τους στοίχισαν περισσότερο από ότι υπολόγιζαν. Επομένως, ο απολογισμός, όχι μόνο του 2020 αλλά και όλης της δικαστικής διαδικασίας, είναι θετικότατος».

Πρόσθεσε δε ότι «στόχος μας δεν ήταν μόνο οι αναλώσιμοι, μόνο οι φυσικοί αυτουργοί αλλά συνολικά η εγκληματική οργάνωση» και υπογράμμισε ότι πλέον, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν εμπλοκή μόνο στη δολοφονία Φύσσα αλλά και σε μια σωρεία άλλων αδικημάτων που τελέστηκαν από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα.

Αναφερόμενη στην πρόταση της Εισαγγελέως κ. Αδαμαντίας Οικονόμου περί αθώωσης των κατηγορουμένων, την χαρακτήρισε «απροκάλυπτα έωλη» σημειώνοντας ότι ξεπερνούσε ακόμα και τη φαντασία των ίδιων των χρυσαυγιτών ως αισιόδοξο σενάριο.

«Αυτά που είχαμε ακούσει από την Εισαγγελέα, πέραν του ότι ήταν απαράδεκτα, απεδείχθησαν και εσφαλμένα. Η ίδια συνέχισε σε αυτό το μοτίβο και στις επόμενες προτάσεις. Φυσικά, διαψεύστηκε πανηγυρικά από τη φυγοποινία του Χρήστου Παππά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα