back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχονται από το 2021 κίνητρα για την αύξηση των e-συναλλαγών – Τι αλλάζει στη φορο-λοταρία

Διαβάστε επίσης

Πρόσθετα φορολογικά κίνητρα που προβλέπουν ακόμη και έκπτωση δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα σχεδιάζει να εφαρμόσει από το 2021 το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που θα διενεργούν τις συναλλαγές τους ή τις αγορές τους μέσω του πλαστικού χρήματος η μέσω τραπεζών.

Η αύξηση των e- πληρωμών από τους φορολογούμενους έχει ως στόχο να φτάσει και στη χώρα μας σε υψηλά επίπεδα η χρήση του πλαστικού χρήματος ,όπως στις βόρειες Ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που θα συντελέσει στην αύξηση των εισπράξεων φόρων και στον περιορισμό της παραοικονομίας και της φοροαποφυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες μελετώνται και σχεδιάζονται από το υπουργείο Οικονομικών τα εξής κίνητρα:

*Το 1 εκατομμύριο ευρώ που δαπανάται σήμερα ανά μήνα από το δημόσιο με την χορήγηση 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς της φορο-λοταρίας,να μοιράζεται διαφορετικά,δίνοντας από 100.000 ευρώ σε 5 τυχερούς και 1.000 ευρώ σε 500 επίσης τυχερούς της φορο-λοταρίας.

*Να μετρούν στη φορο-λοταρία μόνον αποδείξεις από επαγγελματικούς κλάδους που φοροδιαφεύγουν όπως κομμωτήρια, συνεργεία Ι.Χ., γυμναστήρια, δικηγόροι, γιατροί, ηλεκτρολόγοι κλπ.

*Να παρέχονται ως έπαθλα στους τυχερούς της φορο -λοταρίας και ακίνητα που έχει κατασχέσει το δημόσιο.

*Να υπάρχει έκπτωση των δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα για αγορές αγαθών η παροχή υπηρεσιών από επαγγελματικούς κλάδους που εμφανίζουν υψηλή φορολογική παραβατικότητα.

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα