back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις μετακινήσεις σας σήμερα

Διαβάστε επίσης

Με σαρωτικούς ελέγχους, περιορισμούς στις μετακινήσεις και συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο τραπέζι ξεκινά η πρώτη μέρα του 2021 στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του νέου κρονοϊού Covid-19.

Ειδικότερα και σήμερα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 τα ξημερώματα.  Παραμένει το όριο των εννέα ατόμων για τα οικογενειακά τραπέζια. Όσοι αποφασίσουν να μετακινηθούν θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 sms χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 τόσο για τη μετάβαση όσο και κατά την επιστροφή τους, η οποία δεν θα πρέπει να είναι μετά τις 22:00.

Αλλαγές στις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί

Αλλαγές στις μετακινήσεις με Ι.Χ. και ταξί ισχύουν σήμερα ανήμερα της Πρωτοχρονιάς παρά το lockdown. Συγκεκριμένα, για την 1η Ιανουαρίου παύει να ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, ενώ την ίδια ώρα με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα με την προϋπόθεση ότι είναι συγγενείς. Αυτό συμβαίνει προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των οικογενειών από σπίτι σε σπίτι για το εορταστικό τραπέζι.

Αυστηρά μέτρα και στις εκκλησίες

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής: Ένα άτομο ανά δεκαπέντε τετραγωνικά, δύο μέτρα απόσταση και μέχρι είκοσι πέντε άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως πενήντα άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς και πάντα με μάσκες. Διευκρινίζεται, ότι η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα