back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

H οργή της ‘Αγκυρας για την Volkswagen

Διαβάστε επίσης

Πολιτικά κίνητρα βλέπει η Άγκυρα πίσω από την απόφαση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen να κλείσει τις δραστηριότητές της στην Τουρκία, επικαλούμενη την συνεχιζόμενη πανδημία . 

Σύμφωνα με τον  υπουργό Βιομηχανίας της Τουρκίας Mustafa Varank, δήλωσε: «Γνωρίζαμε πως υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δεν το ήθελαν πολιτικά (την επένδυση στην Τουρκία)».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Χέρμπερτ Ντις αιτιολόγησε την απόφαση για εκκαθάριση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Τουρκία,  στην συνεχιζόμενη πανδημία.

H Volkswagen ίδρυσε τοπική εταιρεία στην Τουρκία τον Οκτώβριο του 2019, με κεφάλαιο 943,5 εκατ. τουρκικών λιρών (164,5 εκατ. δολαρίων) για τον σχεδιασμό, την παραγωγή, την συναρμολόγηση, πώληση, εισαγωγή και εξαγωγή αυτοκινήτων, φορτηγών και άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων και των ανταλλακτικών και εξαρτημάτων τους. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο υπέβαλε αίτηση εκκαθάρισης.  Η επένδυση είχε «παγώσει» τους προηγούμενους μήνες, με την εισβολή των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία και την εμπλοκή στην Λιβύη να εχει ενεργοποιήσει ισχυρές τευρωπαικές αντιδράσεις .

Η συγκεκριμένη μονάδα θα ασχολείτο με την παραγωγή των VW Passat & Skoda Superb και θα δημιουργούσε 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα