back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Δερμιτζάκης: Διαφωνώ σε ενδεχόμενη αλλαγή του πρωτοκόλλου στον εμβολιασμό κατά της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία για την αλλαγή των όρων στη χορήγηση των εμβολίων,  εξέφρασε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανόλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεονώρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου.
Εκανε λόγο για πολιτική διαχείριση και παραβίαση των όρων παραγωγής των εμβολίων, δεδομένου ότι άλλα έλεγαν οι φαρμακευτικές εταιρίες και άλλες φαίνονται να είναι οι στοχεύσεις  των πολιτικών ηγεσιών ανά τον κόσμο, όπως πχ  στις ΗΠΑ, ενώ σήμανε καμπανάκι κινδύνου για την αλλαγή του πρωτοκόλλου σε σχέση με τη διεξαγωγή του εμβολιασμού, σύμφωνα με τις οδηγίες των εταιριών.
 
«Διαφωνώ ξεκάθαρα  με τις συζητήσεις περί αλλαγής του πρωτοκόλλου στον εμβολιασμό. Είτε με την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος  από τη μια δόση στην επόμενη, είτε με την ανάμειξη διαφορετικών σκευασμάτων, ή ακόμη και με τη μείωση της δόσης.  
Κινδυνεύουμε και ενδέχεται να μας γυρίσει μπούμεραγκ, επειδή δεν ξέρουμε τι αποτέλεσμα θα υπάρξει, αλλά και γιατί δημιουργείται μια συνθήκη που επιτρέπει να αλλάζουν ιατρικά δεδομένα βάσει πολιτικών αποφάσεων.
Μπορεί να εμβολιαστούν χιλιάδες, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν εξελίσσονται όλα γραμμικά. Με άλλα λόγια, δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι προσφέροντας τη μισή δόση σε διπλάσιο πληθυσμό,  θα προστατευτούν περισσότεροι.»
Οπως παρατήρησε ο κ Δερμιτζάκης  «οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν θέσει εξαιρετικά αυστηρούς όρους και συνθήκες για την παραγωγή, αλλά και για τις δοκιμές των εμβολίων, ώστε να διασφαλίζονται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλειά τους. Μετά απ όλη αυτή τη διαδικασία και τις συζητήσεις που προηγήθηκαν, ξαφνικά και με πολιτικές αποφάσεις βλέπουμε να παραβιάζονται οι όροι, με τους οποίους  αναπτύχθηκαν τα  συγκεκριμένα εμβόλια.  Παραβιάζονται ξεκάθαρα οι συνθήκες που ζητήσαμε από τις φαρμακευτικές εταιρίες προκειμένου να μπορέσουν να έχουν τις εκτιμήσεις για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εμβολίων.»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα