back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε απόγνωση οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών – Κλείνουν την Εγνατία οδό

Διαβάστε επίσης

Κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης τονίζοντας ότι στο τέλος «Δεν θα πεθάνουν από τον ιό αλλά από την πείνα». Οι μικροπωλητές, δηλώνουν ότι θα κλείσουν την Εγνατία Οδό την ερχόμενη Δευτέρα 11/01/2021, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την απόγνωσή τους. 

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Ηλίας Συμεών, πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Ξάνθης αναφέρει τα εξής:

«Έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις, έχουμε αποφασίσει τα εξής: Τα σωματεία επαγγελματιών βιοτεχνών, βιομηχανικών ειδών, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Έβρου ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ στις 11.01.2021.Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλα σωματεία ανά την επικράτεια. Συγχαρητήρια στους  άριστους – άχρηστους, συμβούλους του πρωθυπουργού. Η υγεία, είναι το ύψιστο αγαθό. Η αποζημίωση είναι το δίκαιο».

Οι μικροπωλητές βιομηχανικών ειδών (ρούχα, παπούτσια, οικιακά είδη κα), στο παζάρι της Ξάνθης πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες συμβολική κινητοποίηση και στην Πλατεία Εμπορίου, ενώ στις 13/12/2020 έστειλαν ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις συνθήκες φτώχειας  στις οποίες έχουν περιέλθει μη έχοντας τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους στο παζάρι της Ξάνθης και αναμένοντας ακόμη τις υποσχέσεις περί έμπρακτης οικονομικής στήριξης από την πολιτεία.

«Η επιστρεπτέα προκαταβολή που ορθώς εξαγγείλατε και υλοποιήσατε δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό δεν έφτασε σε δικαιούχους λόγω των όρων που βάλατε. Ελπίζω να αναθεωρήσουν τα αρμόδια υπουργεία την απόφαση τους» τονίζει, μεταξύ άλλων,  ο Ηλίας Συμεών, στην επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Περιμένουμε την αποζημίωση ειδικού σκοπού που υποσχέθηκαν οι υπουργοί σας για να μπορέσουν όλες αυτές οι οικογένειες να παρέχουν τα άκρως απαραίτητα προς της οικογένειές τους με αξιοπρέπεια. Άμεσα! Πριν φτάσουμε σε σημείο να πεθαίνουν άνθρωποι από την πείνα αντί από κορονοϊό» αναφέρεται στην επιστολή.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα