back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Καθήκοντα υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο Σπήλιος Λιβανός

Διαβάστε επίσης

Καθήκοντα Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Σπήλιος Λιβανός αντικαθιστώντας τον Μάκη Βορίδη ο οποίος μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Παράλληλα, υφυπουργός με θέματα αρμοδιότητας της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής τοποθετήθηκε ο Γιάννης Οικονόμου αντικαθιστώντας τον Κώστα Σκρέκα που ανέλαβε την θέση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Πάντως, στην θέση της παρέμεινε η υφυπουργός Φωτεινή Αραμπατζή αρμόδια για θέματα ζωικής και αλιευτικής παραγωγής.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής έγινε σε εγκάρδιο κλίμα. Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του κ.Λιβανού:”Με ιδιαίτερη συγκίνηση καλούμαι να συνεχίσω το έργο ενός φίλου μιας ολόκληρης ζωής καθότι με τον Μάκη Βορίδη γνωριζόμαστε για πάνω από τριάντα χρόνια. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά”.

Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υποδέχομαι στο υπουργείο έναν πολύ καλό φίλο. Επειδή ξέρω τον άνθρωπο και τις ικανότητές του είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που παραδίδω σε αυτόν”. Για να προσθέσει ότι: “Ενάμιση χρόνο στο υπουργείο νομίζω ότι κάναμε αρκετά πράγματα”.

Επιπλέον, ο νέος υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου είπε: “Στόχος είναι με την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων να οικοδομήσουμε ένα μοντέλο ελληνικής γεωργίας ανθεκτικό στα προβλήματα και στις απειλές με έμφαση στην ποιότητα και την αύξηση της παραγωγής και κεντρική επιδίωξη την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών”.

Το έργο που έγινε στην θητεία τους επεσήμανε ο κ. Σκρέκας: “Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καταφέραμε να επιτύχουμε σημαντικά αποτελέσματα και να θέσουμε σε τροχιά εφαρμογής ένα συνεκτικό και ολοκληρωμένο σχέδιο διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των Ελλήνων αγροτών”.

Στην παρέμβασή της η κ. Αραμπατζή τόνισε: “Πάνω στα γερά θεμέλια του έργου που οικοδομήσαμε τους πρώτους 18 μήνες με την εμπειρία που υπάρχει και το νέο αέρα που φέρνουν ο νέος υπουργός και ο νέος υφυπουργός προχωράμε σε νέες εμπροσθοβαρείς μεταρρυθμίσεις και αναπτυξιακές πολιτικές με αιχμή την αύξηση των εξαγωγών, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και κυρίως την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών”.

 

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα