back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βιετνάμ: Ποινές κάθειρξης σε δημοσιογράφους για «προπαγάνδα» εναντίον του κράτους

Διαβάστε επίσης

Ποινές κάθειρξης από 11 έως 15 χρόνια επιβλήθηκαν σε τρεις δημοσιογράφους, γνωστούς για την επικριτική στάση τους στάση έναντι της κυβέρνησης του Βιετνάμ.

Κατά τη δίκη τους στην Πόλη Χο Τσι Μινχ, η οποία διήρκεσε μία ημέρα, οι Φαμ Τσι Ντουνγκ, Νγκουγέν Τουόντ Θούι και Λε Χούου Μινχ Τουάν κρίθηκαν ένοχοι ότι «κατασκεύασαν, αποθήκευσαν, διέδωσαν πληροφορίες, υλικά, στοιχεία με σκοπό να αντιταχθούν στο κράτος», ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Ασφαλείας.

Το Ρόιτερς δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσει άμεσα με τους συνηγόρους τους για να σχολιάσουν.

Οι δημοσιογράφοι έγραψαν κομμάτια με στόχο να «στρεβλώσουν και να δυσφημήσουν τη λαϊκή κυβέρνηση, να παραβιάσουν τα συμφέροντα του Κομμουνιστικού Κόμματος του Βιετνάμ και του κράτους», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο.

«Αυτές είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες δραστηριότητες που, αν δεν τις σταματήσουμε, μπορούν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια», πρόσθεσε.

Η Διεθνής Αμνηστία ανακοίνωσε πως η ετυμηγορία υπογραμμίζει την περιφρόνηση που επιδεικνύει η κυβέρνηση στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα ενόψει του συνεδρίου.

«Ακόμη και με τις δικές του βαθιά καταπιεστικές προδιαγραφές, η αυστηρότητα των ποινών δείχνει τα βάθη στα οποία έχουν φθάσει οι λογοκριτές του Βιετνάμ», υπογράμμισε η αναπληρώτρια περιφερειακή διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας Έμερλιν Τζιλ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα