back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σωματεία εργαζομένων ΕΛΣ: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας για την εφαρμογή της ΣΣΕ

Διαβάστε επίσης

Με αίτημα την άμεση εφαρμογή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα Δ.Σ. των Σωματείων εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή  πραγματοποίησαν νέα παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Οικονομικών, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται, ότι αιχμή της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να επικυρώσει τη ΣΣΕ, που έχει υπογραφεί από τον Ιούλιο, είναι ότι προβλέπει εκτός των άλλων την παροχή μηνιαίου επιδόματος σίτισης στους εργαζόμενους που αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο.

Αντιπροσωπεία των Σωματείων συναντήθηκε με τον διευθυντή του γραφείου και τη νομική σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, οι οποίοι παρέπεμψαν για το αίτημα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκη.

«H διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ θα έπρεπε να αφορά μόνο τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΕΛΣ, χωρίς την παρέμβαση του υπ. Οικονομικών», τονίζουν οι εκπρόσωποι των σωματείων. «Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της μετάθεσης των ευθυνών μεταξύ των υπουργείων και διοίκησης», δηλώνουν και ζητούν από την κυβέρνηση να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφεί.

Παράλληλα προειδοποίησαν ότι «θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους για την εφαρμογή της ΣΣΕ».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα