back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σωματεία εργαζομένων ΕΛΣ: Νέα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΟΙΚ

Διαβάστε επίσης

Με αίτημα την άμεση εφαρμογή της επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τα Δ.Σ. των Σωματείων εργαζομένων στην Εθνική Λυρική Σκηνή θα πραγματοποιήσουν νέα παράσταση διαμαρτυρίας, στο υπουργείο Οικονομικών την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στις 12.00.

Υπενθυμίζεται, ότι τα σωματεία της ΕΛΣ είχαν προχωρήσει σε κινητοποίηση και συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, στις 30 Δεκεμβρίου, η οποία υπήρξε άκαρπη.

Αιχμή της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να επικυρώσει τη ΣΣΕ που έχει υπογραφεί από τον Ιούλιο, είναι ότι προβλέπει εκτός των άλλων την παροχή μηνιαίου επιδόματος σίτισης στους εργαζόμενους που αμείβονται με ενιαίο μισθολόγιο.

«Πέντε μήνες μετά την υπογραφή της κι ενώ υπήρχε η υπόσχεση του υπουργείου Οικονομικών ότι θα προχωρήσει στην επικύρωση της ΣΣΕ, αιφνιδίως ενημερωθήκαμε την παραμονή των Χριστουγέννων από την πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΣ, ότι ο υπουργός Οικονομικών αρνείται να αποδεχτεί την προαναφερόμενη παροχή με πρόσχημα την πανδημία», αναφέρουν τα Σωματεία στην ανακοίνωσή τους.

«Δεν θα πέσουμε στην παγίδα της μετάθεσης των ευθυνών μεταξύ των υπουργείων και διοίκησης», δηλώνουν οι εργαζόμενοι και απευθύνονται στην κυβέρνηση, ζητώντας να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συλλογική Σύμβαση που έχει υπογραφεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα