back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Άμστερνταμ σκοπεύει να απαγορεύσει τα coffeeshops στους τουρίστες

Διαβάστε επίσης

Η οικολόγος δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμα πρότεινε σήμερα να απαγορευτούν στους τουρίστες τα coffeeshops της πόλης, οι καφετέριες δηλαδή όπου ο πελάτης μπορεί νόμιμα να αγοράσει και να κάνει χρήση ινδικής κάνναβης.

Με το μέτρο αυτό, η δήμαρχος θέλει να περιορίσει “τη δύναμη του Άμστερνταμ ως πόλου έλξης τουριστών για ήπια ναρκωτικά”, όπως έγραψε σε επιστολή της προς το δημοτικό συμβούλιο.

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, παρατηρήσαμε ότι η ζήτηση της κάνναβης στο Άμστερνταμ αυξήθηκε με πολύ μεγάλο βαθμό”, διευκρίνισε η δήμαρχος στη συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια τηλεόραση NOS.

“Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της αύξησης των τουριστών”, πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι ένα μέρος μεταξύ αυτών είναι “τουρίστες της κάνναβης” που μεταβαίνουν στο Άμστερνταμ αποκλειστικά για να κάνουν χρήση αυτού του ναρκωτικού.

Αυτοί “οι τουρίστες της κάνναβης” είναι πηγή όχλησης για το κέντρο της πόλης της πρωτεύουσας, σύμφωνα με τη δήμαρχο του Άμστερνταμ.

“Το Άμστερνταμ είναι μια διεθνής πόλη και θέλουμε να δεχόμαστε τους τουρίστες, αλλά θα θέλαμε τουρίστες που έρχονται για τον πλούτο της πόλης, για την ομορφιά της, για τους πολιτιστικούς της θεσμούς”, δήλωσε η Φέμκε Χάλσεμα μιλώντας στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση.

Η Ολλανδία έχει 570 coffeeshops, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Μόνο η ολλανδική πρωτεύουσα διαθέτει 166, δηλαδή το 30% του συνολικού αριθμού τους στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα στοιχεία της πόλης του Άμστερνταμ.

Από τη δεκαετία του 1970, η ολλανδική κυβέρνηση επιδεικνύει ανεκτικότητα απέναντι σε αυτά τα καταστήματα που πωλούν κάνναβη σε καταναλωτές. Ωστόσο, η παραγωγή της κάνναβης και η προμήθειά της είναι παράνομες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα