back to top
22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

22.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς στον Αθήνα 9.84 για το πρόγραμμα εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης

Πρεμιέρα σήμερα της πλατφόρμας για τον προγραμματισμό των ραντεβού εμβολιασμού κατά του COVID-19 και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού του πληθυσμού, στην ανάγκη τήρησης από πλευράς των πολιτών της διαδικασίας που απαιτείται αλλά και στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ που διατυπώνει ερωτηματικά διαφάνειας για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στη διαδικασία του εμβολιασμού δηλώνοντας ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή.

«Η φάση του εμβολιασμού είναι δύσκολη, καθώς μιλάμε για ένα εμβόλιο το οποίο απαιτεί δύο δόσεις καθώς και ειδικές συνθήκες για την διατήρησή του», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι στη φάση εμβολιασμών που ξεκινάει και αφορά τους άνω των 85 ετών, εάν κάποιος δεν μπορέσει για κάποιο λόγο να εμβολιαστεί, αυτό δεν σημαίνει πως όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος ότι δεν θα μπορεί να μπει αργότερα στην πλατφόρμα, να εγγραφεί και να κάνει το εμβόλιο ενώ εξήγησε ότι θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόβλεψη για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα.

Παράλληλα, επέστησε ιδιαίτερα την προσοχή των πολιτών στην ανάγκη τήρησης των ραντεβού, λέγοντας: «Δίνονται δύο ημερομηνίες με διαφορά 21 ημερών, με τη δεύτερη ημερομηνία να είναι δεσμευτική καθώς αν αλλάξει δεν θα έχει αποτελεσματικότητα το εμβόλιο».

Σημείωσε επίσης ότι εφόσον κάποιος επιθυμεί αλλαγή στην ημερομηνία εμβολιασμού, αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο μέχρι 72 ώρες πριν από την ημέρα του εμβολιασμού, καθώς υπάρχουν ειδικές συνθήκες για τη συντήρηση των εμβολίων.

Τέλος, αναφερόμενος στην αντίδραση του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με το διαγωνισμό για την πλατφόρμα για τον εμβολιασμό όπου κάνει λόγο για «προσχηματικό διαγωνισμό», εξέφρασε την απορία του λέγοντας ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της απαιτούμενης ευελιξίας και προκειμένου να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν μπορούσε η πλατφόρμα να προχωρήσει με τις δυνάμεις του Υπουργείου: «Απορώ με την αντίδραση και την προσέγγιση του ΚΙΝΑΛ. Το Υπουργείο προσπάθησε να εξασφαλίσει την άμεση λειτουργία της διαδικασίας και την εξοικονόμηση πόρων. Αν κάτι πήγαινε στραβά την τελευταία στιγμή, θα ήταν πολύ αργά να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για διαγωνισμό. Επειδή είναι πολύ μεγάλο το στοίχημα και πολύ κατεπείγουσα η ανάγκη να λειτουργήσει αυτή η πλατφόρμα, αυτό έπρεπε να είναι διασφαλισμένο 100%».

Διευκρίνησε δε ότι «από τη στιγμή που εντός της ημέρας η πλατφόρμα θα λειτουργήσει κανονικά με τις δυνάμεις του Υπουργείου και θα δούμε ότι ανταπεξέρχεται, αύριο θα ακυρώσουμε τον διαγωνισμό».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα