back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στήριξη Μ. Βορίδη σε Β. Κοντοζαμάνη για τις ΜΕΘ

Διαβάστε επίσης

Τη μοριοδότηση της ξένης γλώσσας και της εμπειρίας για την πρόσληψη δημοσίων υπαλλήλων μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κοινοβουλευτική πρεμιέρα του κ. Βορίδη ως υπουργού Εσωτερικών, σημαδεύτηκε από έντονους διαξιφισμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ, για μια σειρά θεμάτων, όπως οι προσεχείς εκλογές και οι δηλώσεις Κοντοζαμάνη για τις ΜΕΘ.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, εξέφρασε την άποψη ότι η τοποθέτηση του κ. Βορίδη στη θέση του υπουργού Εσωτερικών, έγινε «για να ετοιμάσει τις επόμενες εκλογές με τη φιλοδοξία ότι κινητοποιώντας τα εθνικιστικά-ακροδεξιά δίκτυα της Ομογένειας θα επιτύχει διαφορά επιστολικών ψήφων, που θα επιτρέψει είτε οριακή νίκη της ΝΔ,είτε την όχι συντριπτική της ήττα». Επίσης, είπε ότι «όσα μέτρα θεσμικού χαρακτήρα και να πάρει ο κ. Βορίδης για να μη ξανακυβερνήσει η Αριστερά, η Αριστερά θα ξανακυβερνήσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης, αφού ανέφερε ότι η ψήφος των αποδήμων είναι απόφαση του Κοινοβουλίου, είπε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Το ξέρω ότι θλίβεστε… Τώρα σας έπιασε η αγωνία γιατί γνωρίζετε ότι εκλογές δεν θα κερδίσετε, είτε με αποδήμους, είτε όχι, επειδή δεν σας θέλει ο κόσμος».

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο κ. Βορίδης για να απαντήσει και στις αναφορές του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη σχετικά με τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη για τις ΜΕΘ. «Να πάρετε θέση για όσα απαράδεκτα είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, ότι φταίνε οι γιατροί για τους θανάτους εκτός κορονοϊού στις ΜΕΘ», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Είναι αθλιότητα να κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Κοντοζαμάνη, ισχυριζόμενος ότι δήθεν γίνονται επιλογές ασθενών ώστε κάποιοι να μην έχουν την κατάλληλη νοσηλεία», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα