back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πονοκέφαλος τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα

Διαβάστε επίσης

Αντιμέτωποι με τεράστια πρόστιμα βρίσκονται δεκάδες καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (Κ.Υ.Α.) που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης, επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να καταβάλουν το ετήσιο τέλος για τον κοινόχρηστο χώρο που χρησιμοποιούν αναπτύσσοντας τραπεζο-καθίσματα ή άλλες κατασκευές.

Για το 2020 και λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του Κορονοϊού, ο Δήμος Αθηναίων αποφάσισε την απαλλαγή τελών για τους μήνες εφαρμογής του lockdown (15/03 – 25/05 και 01/11 – 31/12) και δωρεάν παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη επιπλέον τραπεζο – καθισμάτων και όπου αυτό δεν ήταν δυνατό καθώς επίσης και μείωση 50% του τέλους που αναλογεί στους μήνες που η επιχείρηση ήταν σε λειτουργία. Η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή του τέλους ορίστηκε η 31/12/2020.

Μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών επιχειρήσεων εστίασης, δεν κατάφεραν (είτε λόγω αδυναμίας ή λόγω κακής πληροφόρησης) να καταβάλουν το τέλος που τους αναλογούσε εγκαίρως, με αποτέλεσμα να βρίσκονται επ’ απειλή κυρώσεως προστίμου ίσου με το 100% της αξίας του τέλους. Για παράδειγμα, επιχείρηση στο Παγκράτι που δεν μπόρεσε να καταβάλει τέλος ύψους 1500 ευρώ θα βρεθεί αντιμέτωπη το 2021 με οφειλή 3000 ευρώ.

Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης ζητά την παράταση καταβολής έως ότου επανεκκινήσει τη λειτουργία του ο κλάδου της εστίασης, εκκαθάριση (υπολογισμός τελικού ποσού με την μείωση του 50% και των ημερών που ίσχυσε το lockdown) και αποστολή ειδοποιήσεων πληρωμής.

Σχετικά με τις υπόλοιπες ληξιπρόθεσμες οφειλές και ρυθμίσεις προτείνει πάγωμα ρυθμίσεων έως 9/2021, κατάργηση όλως των προσαυξήσεων, μέγιστο αριθμό δόσεων για όλες της ληξιπρόθεσμες οφειλές (2020) προς τον Δήμο Αθηναίων, συμπεριλαμβανομένου και του τέλος κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, νέα ρύθμιση με το μέγιστο αριθμό δόσεων για όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προηγούμενων ετών.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα