back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον Αθήνα 9.84 ο  Έλληνας ερευνητής του National Geographic, γενετιστής, science engager και συν-ιδρυτής της SciCo, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος

Διαβάστε επίσης

Καλεσμένος στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου, Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος,  Έλληνας ερευνητής του National Geographic, γενετιστής, science engager, κοινωνικός επιχειρηματίας και συν-ιδρυτής της SciCo (Science Communication)

Αναφέρθηκε στο νέο του εγχείρημα, όπου μαζί με την ομάδα της SciCo, το British Council Greece και εκπαιδευτικούς από την Ξάνθη, ξεκινούν ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μαθητών στα Πομακοχώρια της Θράκης.

 
«Ο σκοπός του έργου είναι να αμβλύνει την κοινωνική απομόνωση των νεαρών Πομάκων, καθώς και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά
«Τα τελευταία χρόνια “τρέχουμε” κάποια προγράμματα σε απομακρυσμένες περιοχές, με στόχο να ενδυναμώσουμε τόσο τους καθηγητές όσο και τους μαθητές  στο πώς να βρίσκουν λύσεις μέσω της τεχνολογίας και της επιστήμης, πως να δουλεύουν ομαδικά και πως να επιλύουν προβλήματα. Κάνοντας λοιπόν αυτή τη δράση και αποκτώντας εμπειρία επισκεφθήκαμε και τους Πομάκους και διαπιστώσαμε την απομόνωσή τους, τόσο γεωγραφικά όσο και  κοινωνικά. “Τρέξαμε” λοιπόν ένα πρόγραμμα εκεί αλλά το “τρέξαμε” μόνο στους Πομάκους τότε αποφασίσαμε να προτείνουμε στο National Geographic μια δράση με σκοπό να γεφυρώσουμε τις σχέσεις των παιδιών από τα Πομακοχώρια με τους συμπατριώτες τους, από την Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή.
Χρησιμοποιώντας την επιστήμη ως ουδέτερη “γλώσσα” που γεφυρώνει  πολιτισμικές διαφορές, το έργο προτείνει την περιβαλλοντική εκπαίδευση εκτός σχολείου, ως εργαλείο για τη δημιουργική συνεργασία. 
Τα παιδιά θα έχουν αρχικά την ευκαιρία να μελετήσουν project σε μικρή κλίμακα και προοδευτικά θα τα εφαρμόσουν στα σχολεία τους και την τοπική κοινότητα για την αντιμετώπιση πραγματικών προβλημάτων» 
 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα