back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σ. Καφούνης: Το δίλημμα δεν είναι λιανεμπόριο ή υγεία, αλλά κλειστό λιανεμπόριο με ανεξέλεγκτη λειτουργία όλων των άλλων

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει δίλημμα λιανεμπόριο ή υγεία, γιατί προφανώς ύψιστο αγαθό αποτελεί η υγεία των συμπολιτών μας, αλλά δεν μπορούμε να ανεχτούμε το δίλημμα κλειστό λιανεμπόριο με ανεξέλεγκτη λειτουργία των υπόλοιπων κλάδων» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης.

«Βλέπουμε τους δρόμους γεμάτους, τα super market επίσης και ξαφνικά βρισκόμαστε μπροστά σε μια συζήτηση αν θα ανοίξει το λιανεμπόριο, που αφορά περισσότερο από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας, ή αν θα λειτουργήσει η Τρίτη λυκείου, τόνισε.

«Κρατάμε κλειστό έναν τεράστιο οικονομικό κλάδο και δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε από την κίνηση ή δεν μπορούμε να μπούμε σε super market γιατί υπάρχουν τεράστιες ουρές από κόσμο, αυτό είναι παράλογο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας ζήτησε, «άμεση επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, με τη μορφή του “click away” και “click in shop-που όπως διαπιστώθηκε και επιστημονικά- συνεισφέρει μόνο 4% και 5% αντίστοιχα, στην υγειονομική επιβάρυνση. Να εφαρμοστούν αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα στη λειτουργία των σουπερμάρκετ, να επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων, να περιοριστούν κάθε μορφής μετακινήσεις εντός αυστηρά γεωγραφικών ορίων και να ενισχυθεί η επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων»

Αναφερόμενος στα αναγκαία μέτρα στήριξης του κλάδου ο κ Καφούνης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν υπάρχει περίπτωση το βουνό των υποχρεώσεων που έχουν συσσωρευτεί από την άνοιξη και μετά να αποπληρωθούν αν δεν υπάρξει κούρεμα χρέους. Η λέξη κούρεμα θα μπει στη ζωή μας και νομίζω πως και η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται. Μετά το πρώτο lockdown έγινε μια μεγάλη προσπάθεια στήριξης των επιχειρηματιών όμως τώρα αυτά τα μέτρα φαντάζουν σφεντόνες ενώ θέλουμε μπαζούκας για να μην έχουμε πολλά οικονομικά θύματα και να μην πάθουμε μεγάλη ζημιά»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα