back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση της ΔΟΕ στο υπουργείο Υγείας

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησε έξω από το υπουργείο Υγείας η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), με τη συμμετοχή του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), ζητώντας να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού στα σχολεία.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ζητούν τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, να γίνονται επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, να δοθούν περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη στους 15, να διατεθούν παραπάνω σχολικές αίθουσες και να αυξηθούν οι δαπάνες για την παιδεία.

Παράλληλα ζητούν να γίνουν μόνιμες, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ενώ απαιτούν να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία για τη διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης, εκπαιδευτικοί προανήγγειλαν κινητοποίησεις και την επόμενη εβδομάδα.

Η ΔΟΕ σε ανακοίνωση της σημειωνει, μεταξύ άλλων:

«Για τρίτη φορά τους τελευταίους 10 μήνες, η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας ανακοινώνουν το άνοιγμα των σχολείων. Όλος αυτός ο χρόνος, θα έπρεπε να έχει αξιοποιηθεί για να παρθούν μέτρα ουσιαστικά για το άνοιγμα των σχολείων ώστε αυτό να γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή υγειονομική ασφάλεια.

Για μια ακόμα φορά όμως, όπως και τον Ιούνιο, όπως και το Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματα, που ήδη από τον περασμένο Μάιο, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει και διεκδικήσει.

Αντί να ικανοποιήσουν τα αιτήματα για μείωση των μαθητών στα τμήματα με αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων αιθουσών που υπάρχουν (είναι εκατοντάδες σε όλη τη χώρα), για διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, για πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, έχουν επιδοθεί σε μια επικοινωνιακού τύπου διαχείριση της πανδημίας επιστρατεύοντας μάλιστα και μερίδα «ειδικών» ώστε να ντύσουν με επιστημονικοφανή τρόπο τις απαράδεκτες και επικίνδυνες για την υγεία μας, επιλογές τους.

Όλους αυτούς τους μήνες, τα μοναδικά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας είναι μια υπερμεγέθης μάσκα για τα παιδιά (ακόμα περιμένουμε το σωστό μέγεθος) και ένα παγουρίνο που χωράει δυο γουλιές νερό! Όλα τα υπόλοιπα μέτρα είναι μέτρα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ, τα πράττουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χωρίς να έχουν κάποια υπόδειξη από το Υπουργείο (διαφορετικές είσοδοι όπου είναι εφικτό, αερισμός στις αίθουσες, αποστάσεις στα διαλείμματα, κλπ).

Ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας να ανοίξουν τα σχολεία είναι τρόπος που αργά ή γρήγορα θα φέρει εκ νέου το κλείσιμό τους με καταστροφικές συνέπειες πρώτα και κύρια για τα παιδιά.

Επιπλέον, αρνείται συνεχώς να συναντηθεί με τη ΔΟΕ ώστε να τεθούν όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με τις συνθήκες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι επιτακτική η ανάγκη και να λάβουμε επιτέλους απαντήσεις και λύσεις που δεν θα υποτιμούν τη νοημοσύνη εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων».

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα