back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στ. Καφούνης: Δε χρειάζεται να μεταφερθούμε όλοι στην Ερμού, αν υπάρξει συνωστισμός θα κλείσει

Διαβάστε επίσης

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου από αύριο Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαρία Παύλου.

Όπως είπε, δόθηκε μεγάλη μάχη για το άνοιγμα των καταστημάτων, κατατέθηκαν τεκμηριωμένες προτάσεις και έτσι πήραν με το μέρους τους και τους υγειονομικές επιστήμονες αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο βάσει των στοιχείων που τους δόθηκαν, εισηγήθηκαν θετικά: «Κερδήθηκε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται γιατί έχουμε αρκετές δυσκολίες μπροστά μας και η αγορά δεν θα επανέλθει αυτόματα εκεί που ήταν. Θέλει προσοχή, σύνεση και συνεργασία ώστε να μην βρεθούμε ξανά προ δυσάρεστων εκπλήξεων».

Ο κ. Καφούνης, ζήτησε τη συνεργασία και των καταναλωτών προκειμένου να σεβαστούν το δίωρο που τους δίνει η πολιτεία για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους και κυρίως να αποφύγουν τον συνωστισμό σε συγκεκριμένες περιοχές, επιλέγοντας να καλύψουν τις ανάγκες τους από τις κοντινές περιοχές τους.

Μάλιστα, μετέφερε την πληροφορία ότι εάν υπάρξει επικίνδυνος συνωστισμός και ακραία φαινόμενα σε συγκεκριμένες περιοχές, θα γίνουν παρεμβάσεις και στους δρόμους, δηλαδή θα μπορεί να κλείσει και ένας εμπορικός δρόμος.

«Η πόλη έχει και τοπικές αγορές. Δεν χρειάζεται να μεταφερθούμε όλοι στην Ερμού. Εάν όλος ο κόσμος μεταφερθεί εκεί -και σας το αναφέρω ως εσωτερική πληροφόρηση- η Ερμού θα κλείσει. Προκειμένου να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, είναι καλό οι καταναλωτές να καλύψουν τις αγορές τους από τις κοντινές περιοχές τους. Και ας μην εξαντλήσουμε το δίωρο. Ας δώσουμε χρόνο και σε άλλους συμπολίτες μας να βγουν να καταναλώσουν. Και φυσικά, να μην ξεχνάμε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία μας και δεν υπάρχει καμία δραστηριότητα που να είναι πάνω από αυτήν. Να είμαστε λοιπόν, προσεκτικοί. Δε χρειάζεται να μαζευτούμε όλοι σε ένα σημείο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα περισσότερα καταστήματα θα ανοίξουν καθώς είναι λίγες οι απώλειες που έχουν καταγραφεί έως τώρα. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός: «Αν δεν είμαστε προσεκτικοί και δεν έχουμε δυνατή στήριξη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε, οι απώλειες είναι τέτοιες που δεν θα δώσουν διάρκεια στη λειτουργία. Το κεφάλαιο “λουκέτα είναι ορθάνοιχτο και αυτό μεταφέρω στην επικοινωνία που έχω και με την κυβέρνηση και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Σημείωσε δε ότι είναι σε πολύ στενή επικοινωνία και με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να γίνουν κινήσεις και παρεμβάσεις που θα δώσουν ανάσα στην αγορά, καθώς η δύσκολη χρονιά που έχει περάσει δεν είναι εύκολο να καλυφθεί: «Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη στήριξη. Χρειάζεται ενίσχυση και γενναιότητα. Αν δεν κουρευτεί μέρος των χρεών που έχουμε μεταφέρει και είναι γύρω στα 26 δισ.ευρώ, δεν θα ανοίξουν επιχειρήσεις και θα καταστραφούμε ολοκληρωτικά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα