back to top
21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη η κατάθεση της Σ. Μπεκατώρου στην Εισαγγελία

Διαβάστε επίσης

 

Την Τετάρτη το πρωί καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών  Νίκου Στεφανάτου η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου για τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει και οι οποίες προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Ο εισαγγελέας , ο οποίος ανέλαβε την διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, άμεσα , αφού μελέτησε  όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκινά την επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης  στέλνοντας κλήση να εξεταστεί ως μάρτυρας  μεθαύριο το πρωί  η Σοφία Μπεκατώρου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας η χρυσή Ολυμπιονίκης θα κληθεί να εισφέρει στη Δικαιοσύνη όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της  για το πρόσωπο που έχει ήδη κατονομάσει ήδη στις αρχές ως δράστη του βιασμού , καθώς και αν έχει στη διάθεσή της στοιχεία για άλλες περιπτώσεις.

Η Εισαγγελία θα ερευνήσει σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, ώστε να μην μείνει καμία σκιά , τώρα που άνοιξαν τα στόματα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης .

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών θα μπουν  όλες οι  καταγγελλόμενες  αξιόποινες πράξεις. Για όσες  βεβαίως εκ του νόμου έχουν υποπέσει σε παραγραφή  , τα χέρια των εισαγγελικών αρχών  είναι  «δεμένα» ,  ωστόσο η έρευνα  παραμένει ανοιχτή  για  μεταγενέστερες πράξεις  που παραμένουν «ζωντανές»  και μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης συναντήθηκε το μεσημέρι με την ΠτΔ, με φόντο τις καταγγελίες της  για σεξουαλική κακοποίηση, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου με νέες καταγγελίες αθλητών και την παρέμβαση της εισαγγελίας. Η ομολογία της Σοφίας Μπεκατώρου, έλαβε τεράστιες διαστάσεις όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όπου οι καταγγελία της αναδείχθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Σοφίας Μπεκατώρου στο facebook :

Με  νέα ανάρτησή της σήμερα τα ξημερώματα ευχαριστεί  όλες και όλους για τη στήριξη προς το πρόσωπό της και σημειώνει ότι η προσωπική της περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο την ίδια και είναι αποφασισμένη να βγουν στο φως ανάλογες περιπτώσεις.

Αναλυτικά η ανάρτησή της:

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ

Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου.  Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!

Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!

Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και  όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε  ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. 

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό.

Υπενθυμιζεται ότι αυτεπάγγελτη έρευνα θα ξεκινήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δημόσιες καταγγελίες της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου κατά παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, τον οποίο κατονόμασε ως δράστη σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη πριν από 23 χρόνια κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού της.

Λ. Αυγενάκης: “Όποια Σοφία έχει παρόμοιο περιστατικό να βοηθήσει, να μιλήσει”

Τη στήριξη του στην Σοφία Μπεκατώρου και αναγκαιότητα να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις για την εξυγίανση των παθογενειών στον τομέα του αθλητισμού εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. ο κ Αυγενάκης  κάλεσε όλα τα θύματα παρόμοιων περιστατικών να μιλήσουν και να βοηθήσουν λέγοντας ότι «όποια Σοφία έχει παρόμοιο περιστατικό να βοηθήσει, να μιλήσει να φτιάξουμε την επόμενη γενιά αθλητών σε ένα υγιέστατο περιβάλλον».

Ο κ. Αυγενάκης, εξήγησε ότι νιώθει «δικαιωμένος για το νομοσχέδιο των αθλητικών ομοσπονδιών», παρά τις αντιδράσεις που γνώρισε. Και αυτό, γιατί υπήρχε το «ερέθισμα να γίνει ανανέωση, να γίνει ένα στοπ στις μόνιμες διοικήσεις των ομοσπονδιών της χώρας», πρόσθεσε δε, ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που είναι «20, 30 ακόμη και 40 χρόνια στις ίδιες θέσεις».

«Η αίσθηση αλαζονείας και ιδιοκτησίας πάνω στους αθλητές, θα τελειώσει», υπογράμμισε ο υφυπουργός, λέγοντας ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους αθλητές και με τον πρωταθλητή ολυμπιονίκη Κακλαμανάκη, ο οποίος κατήγγειλε περιστατικά βίας. «Τα στόματα έχουν ανοίξει έχω ξεκαθαρίσει ότι είμαι δίπλα τους», τόνισε ο κ. Αυγενάκης. Σημείωσε παράλληλα, ότι δεν είναι όλες οι διοικήσεις διεφθαρμένες, όμως έχει ήδη ξεκινήσει η μεταρρύθμιση της παρούσας κυβέρνηση που ακουμπάει όπως είπε αυτά τα ζητήματα. «Πρώτη φορά φτιάξαμε μητρώο ερασιτεχνικών σωματείων παρά την πίεση και λάσπη».

Έρευνα της Εισαγγελίας για τις καταγγελίες

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας κλήθηκε η Ολυμπιονίκης να καταθέσει την Τετάρτη όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα