back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ρεκόρ αιτήσεων στην Επιστρεπτέα 5 – Τα μεσάνυχτα εκπνέει η παράταση

Διαβάστε επίσης

Εκπνέει τα μεσάνυχτα (Τρίτη 19 Ιανουαρίου) η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι σήμερα το μεσημέρι ξεπερνούν τις 650.000. Το αρχικό ποσό που εκτιμάται πως θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγγίζει τα 1,5 δις. ευρώ, ενώ μπορεί να αυξηθεί στην περίπτωση που η ανταπόκριση των επιχειρηματιών και επαγγελματιών είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Πληρωμές από Δευτέρα

Οι πρώτες πληρωμές αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, ενώ οι αρμόδιες αρχές ξεκινούν από αύριο (Τετάρτη 20 Ιανουαρίου) τη φάση υπολογισμού της επιδότησης.

Ελάχιστο ποσό τα 1.000 ευρώ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προαναγγείλει ότι – όπως και στην Επιστρεπτέα 4 πριν από 1,5 μήνα – κανείς δεν θα λάβει λιγότερα από 1.000 ευρώ και το 50% θα είναι «μη επιστρεπτέα» επιδότηση. To υπόλοιπο 50% θα ξεκινήσει να αποπληρώνεται από τον Ιανουάριο του 2022 σε 40 μηνιαίες δόσεις. Βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος την οικονομική ενίσχυση είναι να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας έως και το τέλος Ιουνίου 2021.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, θα εκδοθεί νέα απόφαση, που θα καθορίζει τις προϋποθέσεις χορήγησης των φθηνών κρατικών δανείων και θα ανοίγει το δρόμο των πληρωμών στους δικαιούχους

Το Μάρτιο θα υπάρξει ένας ακόμα κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής με βάση το τζίρο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, ανεξάρτητα από το αν η αγορά έχει ξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά ή όχι.

Συμπληρώνοντας την αίτηση

Στην αίτηση ενδιαφέροντος συμπληρώνουμε τα ακριβή στοιχεία μείωσης του τζίρου για τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο ενώ θα υπολογιστεί η μείωση του κύκλου εργασιών για το 4μηνο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Προσοχή! Συμπληρώνουμε στην πλατφόρμα για το διάστημα Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020:

τον κύκλο εργασιών για κάθε μήνα (επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ) ενώ οι επιχειρήσεις που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ, απαλλασσόμενες και ειδικών καθεστώτων ΦΠΑ :

· τα ακαθάριστα έσοδα διακριτά κάθε μήνα

· το σύνολο των ακαθάριστων εσόδων του φορολογικού έτους 2019

· το σύνολο των εξόδων του φορολογικού έτους 2019.

Κωνσταντίνος Σιούμπουρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα