back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εφτασε στη στρατιωτική βάση Άντριους στα προάστια της Ουάσινγκτον ο Τζο Μπάιντεν

Διαβάστε επίσης

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έφτασε στη στρατιωτική βάση Άντριους στα προάστια της Ουάσινγκτον την παραμονή της ορκωμοσίας του.

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μπάιντεν προσγειώθηκε στις 16:00, τοπική ώρα, (23:00 ώρα Ελλάδας), την ίδια στιγμή που ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα αποσπάσματα της αποχαιρετιστήριας ομιλίας του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Από συναισθηματική φόρτιση και συγκίνηση σημαδεύτηκε η τελευταία ομιλία του Τζο Μπάιντεν, πριν από την ορκωμοσία.

Ο εκλεγμένος 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να μιλήσει από τη γενέτειρά του, το Ντέλαγουερ, της Πενσυλβάνια. Προτού αλλάξει η πολιτική ηγεσία και εκπνεύσει η ταραχώδης περίοδος της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, που σημαδεύτηκε από πρωτόγνωρες σκηνές, ο Μπάιντεν τόνισε: «Ξέρω ότι ζούμε σε σκοτεινές στιγμές, όμως υπάρχει φως».

«Όταν πεθάνω, το Ντέλαγουερ θα γραφτεί στην καρδιά μου», είπε στην αρχή της ομιλίας του, ενώ ευχαρίστησε τον λαό του Ντελαγουέρ και το έθνος για την υποστήριξή τους.

Όλα δείχνουν έτοιμα για την αυριανή ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν στη θέση του 46ου προέδρου των ΗΠΑ. Κι ενώ μέχρι πρότινος, το πρόβλημα των αρμοδίων έμοιαζε να είναι η αποφυγή των συγκεντρώσεων, με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, η εισβολή στο Καπιτώλιο έθεσε νέες παραμέτρους ασφάλειας.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Φρουράς ανακοίνωσε ότι ήδη 25.000 οπλισμένοι στρατιώτες προστατεύουν την Ουάσινγκτον. Μάλιστα τους χαρακτήρισε «εκπαιδευμένους και έτοιμους για κάθε ενδεχόμενο», προσθέτοντας ότι δεν ανησυχεί για το ενδεχόμενο εσωτερικής απειλής, μετά και τους ελέγχους που διεξάγει το FBI.

Ο στρατηγός Ντάνιελ Χόκανσον τόνισε ότι η ανάπτυξη στρατευμάτων στην ορκωμοσία του Μπάιντεν είναι καθιερωμένη πρακτική. Ωστόσο, οι αριθμοί των στρατιωτών αυξήθηκαν, μετά και την εισβολή. Επίσης, το Πεντάγωνο έχει εξουσιοδοτήσει επιπλέον 750 στρατιώτες με ειδικότητα σε χημικά, βιολογικά, πυρηνικά, ραδιολογικά όπλα και εκρηκτικά για να προσφέρουν επιπλέον ενίσχυση στην αμερικανική πρωτεύουσα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα