back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νίκος Μπακατσέλος: Στο καλύτερο σημείο η σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ

Διαβάστε επίσης

Αισιοδοξία για τη νέα πορεία των ΗΠΑ από τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νίκο Μπακατσέλο.

«Περιμένουμε θετικές αλλαγές και  στη σωστή κατεύθυνση, για να ξαναχτιστεί η Αμερική όπως ήταν» είπε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εξηγώντας την τοποθέτησή του ανέφερε πως «τα 4 τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ ακολουθούσαν μια κατεύθυνση που δεν είχαμε συνηθίσει. Οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές για την επαναφορά της Αμερικής στην προηγούμενή της θέση, τόσο σε θέματα εμπορίου όσο και πυρηνικής πολιτικής. Οι ΗΠΑ ως κράτος έχουν μια πολιτική συνέχεια, οπότε δεν θα αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε επαναφορά πολιτικών της διακυβέρνησης Ομπάμα. Μια επιστροφή στην κανονικότητα όπως την ξέραμε.»

Για τις εμπορικές σχέσεις των ΗΠΑ με την Ελλάδα εκτίμησε πως: «περιμένουμε ένα άνοιγμα της Αμερικής στο διεθνές εμπόριο. Η Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σχέση με τις ΗΠΑ και βρίσκεται στο καλύτερο σημείο της. Θα συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια σημασία για την Αμερική, αρκεί να ακολουθήσουμε την ίδια γραμμή και να αποτελούμε μέρος των λύσεων και όχι των προβλημάτων.»

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα και την αλλαγή σελίδας, ο κ Μπακατσέλος διεμήνυσε ότι έχουμε πολλά να δούμε και δήλωσε βέβαιος πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα προσπαθήσει δώσει ξεκάθαρο σήμα ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο με τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις. Και εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι θα τα έχει καταφέρει.
«Ο Μπάιντεν κληρονομεί μια τραυματισμένη Αμερική. Από τις προτεραιότητές του θα είναι να τη βοηθήσει να ξαναβρεί το δρόμο της με την επούλωση των πληγών που άφησε η προηγούμενη προεδρία. Η Αμερική είναι ανθεκτική και επανέρχεται πολύ γρήγορα, άλλωστε το έχει αποδείξει στις οικονομικές κρίσεις που έχει περάσει και νομίζω πως θα ξεπεραστεί και αυτό.
Είναι σίγουρο ότι η διακυβέρνηση Μπάιντεν θα προσπαθήσει δώσει ξεκάθαρο σήμα ότι τα πράγματα αλλάζουν και θα αλλάξουν προς το καλύτερο με τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις.»

Ό πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου παρατήρησε ότι «η θητεία Μπάιντεν θα ξεκινήσει με ένα μπαράζ νέων μέτρων, αλλαγών και νόμων, προκειμένου να γίνει γρήγορα αυτή η αλλαγή και να δείξει ότι όντως υπάρχει αλλαγή. Μέχρι το καλοκαίρι θα τα έχει καταφέρει.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα