back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πέτρος Ιωαννίδης: Μία στις 3 γυναίκες ζητά θέσπιση αυστηρότερης νομοθεσίας για τη σεξουαλική παρενόχληση

Διαβάστε επίσης

 

Με αφορμή έρευνα για τη σεξουαλική παρενόχληση, την αποσιώπισή της και τη κατάσταση στους χώρους εργασίας, στο site του News 247, με φόντο την καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου για τη κακοποίηση που υπέστη το 1998 από κατονομαζόμενο παράγοντα της Ιστιοπλοικής Ομοσπονδίας, ο ιδρυτής και πολιτικός αναλυτής της εταιρίας δημοκοπήσεων aboutpeople Πέτρος Ιωαννίδης μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Τα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε στο διάστημα από 17 έως 18 Ιανουαρίου και στην οποία πήραν μέρος 605 γυναίκες, άνω των 17 ετών, προβληματίζουν.

Μία στις δύο ερωτηθείσες δήλωσε θύμα παρενόχλησης, τα περιστατικά σε ποσοστό 46,7% αποσιωπούνται, στη πλειονότητά τους γίνονται σε χώρους εργασίας, ένα ποσοστό 4,5% σε πανεπιστημιακούς ή σχολικούς χώρους, ενώ μόνο το 4% προχώρησε σε καταγγελία και 9 στους 10 θεωρούν τη σεξουαλική παρενόχληση, συχνό φαινόμενο.

Επίσης, η ηλεκτρονική παρενόχληση μέσω διαδικτύου φτάνει στο 11,3%, σε μπαρ καφέ και εστιατόρια μετριέται στο 9%, στο σπίτι 5% και στα ΜΜΜ 2,4%.

Οι μισές από τις ερωτηθείσες εκφράζονται θετικά για την προστασία μέσω της νομοθεσίας αλλά πιστεύουν ότι δεν εφαρμόζεται. Δεν είναι λίγες ( 36% ) όσες τάσσονται υπέρ της θέσπισης αυστηρότερου νομικού πλαισίου, ενώ μόνο μία στις 10 γυναίκες κρίνει επαρκή τα υφιστάμενα νομοθετικά εργαλεία.

Συμπερασματικά, οι γυναίκες εμφανίζονται διχασμένες σε σχέση με την εφαρμογή των νόμων και τάσσονται υπέρ της αυστηρής τήρησής τους, ενώ μία στις 3 ζητά να θεσπιστεί ακόμη αυστηρότερη νομοθεσία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα