back to top
32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

32.4 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

K. Χατζηδάκης: Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αλλά με προστασία των εργαζομένων

Διαβάστε επίσης

Στην επισήμανση ότι οι τρεις νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας (εργασιακό νομοσχέδιο, μεταρρύθμιση επικουρικών συντάξεων, νομοσχέδιο για την κατάρτιση) στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας με παράλληλη προστασία των εργαζομένων, προέβη ο Kωστής Χατζηδάκης κατά την τηλεδιάσκεψη που είχε με το προεδρείο του ΣΕΒ.

Για το εργασιακό νομοσχέδιο, σημείωσε ότι ρυθμίζει θέματα που έχουν τεθεί τόσο από την πλευρά των εργοδοτών όσο και από την πλευρά των εργαζομένων, με ισορροπία και με γνώμονα τις καλές ευρωπαϊκές πρακτικές.

Σε ότι αφορά στο νομοσχέδιο για την κατάρτιση, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι βασικό ζητούμενο είναι οι πόροι που διατίθενται να ωφελούν τους τελικούς δικαιούχους και να υπάρχει διαφάνεια και αποδοτικότητα.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνος Τσακλόγλου παρουσίασε τους βασικούς άξονες για τη σταδιακή μετατροπή του συστήματος επικουρικής ασφάλισης για τους νέους εργαζομένους από αναδιανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό. Μεταξύ άλλων είπε ότι επιδιώκεται η εν λόγω μεταρρύθμιση να είναι εύρωστη και γι’ αυτό έχουν εκπονούνται τρεις μελέτες (αναλογιστική, μακροοικονομική και μελέτη βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους) που αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή μαζί με το σχέδιο νόμου.

Εντωμεταξύ, η αρμόδια τομεάρχης του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με ανακοίνωση της, καταγγέλλει ότι «οι ευρωπαϊκές εργοδοτικές οργανώσεις και ο ΣΕΒ υπαγορεύουν την πολιτική της ΝΔ. Η κυβέρνηση αρνείται να ρυθμίσει στην τηλεργασία, ενώ οι ευρωβουλευτές της, υπερψήφισαν το πάγωμα του «δικαιώματος αποσύνδεσης».

Πρόκειται για πλαίσιο κανόνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ρυθμίζουν το ωράριο στην τηλεργασία και το δικαίωμα των εργαζομένων να απέχουν από τα εργασιακά καθήκοντα και την ηλεκτρονική επικοινωνία εκτός του ωραρίου εργασίας τους χωρίς επιπτώσεις.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα