back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νίκος Αβραμίδης: Εξήντα τρία κτίρια επιστρέφουν στην Αθήνα μετά από παρεμβάσεις του Δήμου

Διαβάστε επίσης

Εξήντα τρία παλαιά και παραμελημένα κτίρια, πραγματικά αρχιτεκτονικά κοσμήματα για την αισθητική της Αθήνας με τη δική τους ιστορία στις γειτονιές της πόλης, επέστρεψαν στους κατοίκους της πρωτεύουσας, μετά από παρεμβάσεις των συνεργείων του Δήμου.

«Στα περισσότερα υπήρχαν παράνομες καταλήψεις, ενώ άλλα ήταν υγειονομικές βόμβες. Καθαρίστηκαν και πλέον μπορούν να αξιοποιηθούν από τους φορείς και ιδιοκτήτες, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα, είτε για ιδρύματα» σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Νίκο Αβραμίδη, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Οπως εξηγεί, βάσει αυτής της στρατηγικής, απελευθερώθηκαν κτίσματα και δημόσιοι χώροι στα Πατήσια, την Ακρόπολη, στου Ψυρρή και στο Μεταξουργείο. Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν γίνει έως σήμερα στην Αθήνα, με στόχο όχι μόνο την ανάκτηση τμημάτων του κτιριακού της πλούτου, αλλά και για την αντιμετώπιση του αισθήματος φόβου των κατοίκων σε σχέση με τη προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Μεγάλο θέμα αποτελούν και τα συγκεντρωμένα μπάζα σε οικόπεδα που έχουν μετατραπεί σε χωματερές, στις περισσότερες περιπτώσεις με ευθύνη των ιδιοκτητών. «Μετά από παρέμβαση του Υγειονομικού ή της Εισαγγελίας πηγαίνουν και πάλι τα δημοτικά συνεργεία για να επαναφέρουν στη πρότερή τους κατάσταση, ώστε να είναι λειτουργικά.» επισημαίνει ο κ Αβραμίδης.

Τι γίνεται όμως την επομένη του καθαρισμού; Πόσο διαρκεί αυτή η εικόνα μετά την αποκατάσταση με πλύσιμο και σβήσιμο των κάθε είδους tags στους τοίχους; Η ερώτηση για το στοίχημα αναβάθμισης της καθημερινότητας στη πόλη ζητά σε καθημερινή βάση πειστική απάντηση, προυποθέτοντας και τη συμμετοχή του πολίτη, όπως λέει ο κ. Αβραμίδης «Εδώ και 13 μήνες η πόλη πλένεται καθημερινά από ένα στόλο περισσοτέρων των 50 μηχανημάτων που επιχειρούν στις γειτονιές πρωί-βράδυ. Η εικόνα όμως δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς τη βοήθεια των κατοίκων.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα