back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ε. Θάνου:  Οι άνθρωποι στα ΚΥΤ δεν έχουν ΑΜΚΑ και δεν μπορούμε να κάνουμε αιτήσεις για εμβολιασμό

Διαβάστε επίσης

Για τις συνθήκες μέσα στα ΚΥΤ, εν μέσω χειμώνα, αλλά και για το πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων που ζουν εκεί, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο, η Γενική Διευθύντρια της Οργάνωσης “Γιατροί του Κόσμου” Ευγενία Θάνου.

«Οι συνθήκες μέσα στα ΚΥΤ είναι πολύ δύσκολες, δεν θα ήθελε κανείς να ζει και να βρίσκεται εκεί.  Στη Μόρια, έρχονται παιδιά που είναι τα πόδια τους μελανιασμένα από το κρύο. Στη Μαλακάσα υπήρχαν θερμαντικά σώματα, αλλά το δίκτυο ηλεκτροδότησης έπεφτε με αποτέλεσμα να μένουν οι άνθρωποι εκτεθειμένοι στο κρύο. Ωστόσο, έγιναν προσπάθειες για να βοηθηθούν οι άνθρωποι. Ειδικά, όσοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία για να προστατευτούν από τις καιρικές συνθήκες»
 Εμβολιασμός
«Οι Γιατροί του Κόσμου έχουμε στείλει επιστολές στο Υπουργείο και είμαστε στη διάθεση τους να βοηθήσουμε. Οι άνθρωποι δεν έχουν ΑΜΚΑ κι έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε τις αιτήσεις για εμβολιασμό. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιο σχέδιο εμβολιασμού από το Υπουργείο. Περιμένουμε να δούμε το στρατηγικό πλάνο κι εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπου μπορούμε»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα