back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μίλησε η αθλήτρια που είχε υποστεί βιασμό από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών – Κινητοποίηση της World Sailing

Διαβάστε επίσης

Οι καταγγελίες των Ελλήνων ιστιοπλόων αθλητών για κατάχρηση εξουσίας από τη διοίκηση της ΕΙΟ, κινητοποίησαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία. Ο διευθύνων σύμβουλος της World Sailing, Ντέιβιντ Γκράχαμ, είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και δήλωσε ανήσυχος όπως και απογοητευμένος από τις καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Ο Ντέιβιντ Γκράχαν ενημερωσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της World Sailing για να εξετάσει το καταστατικό περιθώριό του, προκειμένου να γίνουν  συγκεκριμένες και άμεσες ενέργειες.

Η Σοφία Μπεκατώρου έδωσε εχθες  στη δημοσιότητα την επιστολή προς τον πρόεδρο της World Sailing, Κουάν Χάι Λι, με ανάρτηση της στα social media. Την επιστολή υπογράφουν 18 Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και προπονητές ανάμεσά τους, πέρα από την ίδια την κ. Μπεκατώρου, οι: Νίκος Κακλαμανάκης, Αιμιλία Τσουλφά, Βιργινία Κραβαριώτη, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Παύλος Καγιαλής, Παναγιώτης Μάντης και Βύρων Κοκκαλάνης.   Στην επιστολή τους παραθέτουν όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, από τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη στη Βουλή για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας, μέχρι την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση και το ντόμινο εξελίξεων που αυτή προκάλεσε. 

Εχθές, τη δύναμη να μιλήσει βρήκε και η νεαρή αθλήτρια, πλέον 21 ετών,  που είχε υποστεί βιασμό από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών. Με αλλοιωμένη φωνή  διηγήθηκε στο Open  την τραυματική εμπειρία της και το πώς πήρε την απόφαση να «σπάσει» τη σιωπή της μετά από τόσα χρόνια.

Την ευκαιρία να  μιλήσει για πρώτη φορά την άδραξε μετά από τη  καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. «Επικοινώνησα με τη Σοφία, στέλνοντάς της ένα μήνυμα υποστήριξης, όπως θα έχει λάβει πολλά άλλα. Δεν είχα πρόθεση να μιλήσω στην αρχή και της έστειλα ένα μήνυμα, της είπα κάποια πράγματα. Της είπα απ’ έξω απ’ έξω τι μου συνέβη και έτσι ήρθαμε σε επικοινωνία», είπε η αθλήτρια και πρόσθεσε για την προσωπική τραγική εμπειρία:  «Βιασμός με όλο το νόημα. Πέρασαν τρία χρόνια για να το πω στους δικούς μου ανθρώπους. Ήμουν 14 όταν το είπα, ναι, και δεν άντεχα άλλο και έπρεπε κάπως να βρω το θάρρος να το πω στους γονείς μου. Μόλις το έμαθαν οι γονείς μου πήγαν κατευθείαν στην Αστυνομία. Έφυγε βράδυ ο προπονητής».

Η 20χρονη πλέον αθλήτρια που  είναι σήμερα μέλος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας με παγκόσμιες διακρίσεις και φοιτήτρια,  περιγραφεί το Γολγοθά της ίδιας και της οικογένειας της:  «Είχαμε πάει μετά από την Αστυνομία στον Όμιλο  και είχαμε ζητήσει περιοριστικά μέτρα. Έπρεπε ή να διαφυλάξουν εμένα οι γονείς μου ή να γίνει ένας διασυρμός σε ένα ολόκληρο χωριό, που θα ήταν πάρα πολύ βαρύ για εμένα. Αποφασίσαμε να μην το κινήσουμε νομικά, πέρα από το να απευθυνθούμε στο συμβούλιο τότε του Ομίλου, οι οποίοι απλά έθαψαν το θέμα».

Αντιθέτως με την υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, η υπόθεση της εν λόγω αθλήτριας, η οποία θεωρείται κακούργημα, δεν έχει παραγραφεί, ενώ η Σοφία Μπεκατώρου έχει ενημερώσει την Εισαγγελία για την υπόθεση.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα