back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θ. Τσούχλος: Aν μέσα στον Φεβρουάριο δεν προταχθούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών θα είναι “δώρον άδωρον” να γίνει αργότερα

Διαβάστε επίσης

Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι λίγο πριν από το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, την 1η Φεβρουαρίου, και παρά τις εισηγήσεις των αρμοδίων τις προηγούμενες ημέρες, δεν έχει προταχθεί ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, μετά τους υγειονομικούς, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) κ. Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου.

«Εάν μέσα στον Φεβρουάριο δεν προταχθούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών, θα είναι “δώρον άδωρον” να γίνει αυτό την άνοιξη ή στις αρχές καλοκαιριού», τόνισε, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει το συγκεκριμένο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Παράλληλα, σχετικά με την πρόταση της ΟΛΜΕ για την πλατφόρμα με τα τεστ COVID-19, για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Γ’ Λυκείου, δήλωσε ότι η Υπουργός Παιδείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, εξέφρασε τη στήριξή της στην εν λόγω πρόταση, ωστόσο, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν προχωράει.

Επισήμανε την εκπεφρασμένη βούληση της κ. Κεραμέως να δώσει μάχη προκειμένου ο ΕΟΔΥ να στείλει κλιμάκια από την επόμενη Δευτέρα σε Γυμνάσια και Λύκεια για την πραγματοποίηση μαζικών τεστ, όπως έγινε και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ενώ ζήτησε και τη βοήθεια των Δήμων προς αυτή την κατεύθυνση: «Οι Δήμοι έχουν βοηθήσει αρκετά, ιδιαίτερα ο Δήμος Αθηναίων με τα rapid test που πραγματοποιεί και στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα».

Και πρόσθεσε: «Περιμένουμε να γίνουν πράξη όλες οι δεσμεύσεις της Υπουργού και ως ΟΛΜΕ, στέλνουμε το μήνυμα ότι επιβάλλεται οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, πριν ανοίξουν τα σχολεία, να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό».

Επίσης, τόνισε ότι, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, κυρίως στον Δήμο Αθηναίων, για το άνοιγμα των σχολείων επισημαίνοντας όμως συγκεκριμένες αστοχίες που εντοπίζονται κυρίως σε σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδας: «Τα σχολεία είναι έτοιμα για να ανοίξουν, οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί, ενώ έχουν προμηθευτεί με τον κατάλληλο υγειονομικό εξοπλισμό. Βέβαια, στην υπόλοιπη Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα όπως έλλειψη βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας. Αυτό πρέπει να το φροντίσουν οι Δήμοι και σε συνεργασία με το ΥΠΕΣ να γίνουν επιπλέον προσλήψεις, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες».

Τέλος, αναφερόμενος στην υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζέτα Μακρή η οποία ανασκεύασε δήλωσή της περί επιβολής προστίμων σε όσους μαθητές δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό, την χαρακτήρισε ”ατυχή” λέγοντας ότι: «Ίσως ήθελε να πει ότι είναι καλό να τηρούμε τα μέτρα. Δεν γίνεται να ελεγχθούν οι μαθητές γιατί δεν υπογράφουν χαρτί ή στέλνουν μήνυμα όταν πηγαίνουν κι όταν φεύγουν από το σχολείο. Δεν θα βάλουμε 300 ευρώ πρόστιμο σε μαθητή επειδή δεν έφτασε την κατάλληλη ώρα στο σπίτι του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα