back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χάκερς από τη Βόρεια Κορέα φέρεται να έκλεψαν πληροφορίες από τη Δύση για το εμβόλιο κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Όπως αποκαλύπτει έκθεση, την οποία επικαλείται ο ιστότοπος Daily NK της Νότιας Κορέας, η Πιονγιάνγκ προσπαθεί να χαράξει τον δικό της δρόμο μέσα από… χακαρίσματα.

Οι κλινικές δοκιμές για εμβόλια κορωνοϊού βασίζονται σε κλεμμένες, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, πληροφορίες από φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης.

Η εξέλιξη του εμβολίου φέρεται να βασίζεται κατά βάση σε υποκλοπές από ομάδα χάκερ.

Ήδη το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, που σκεπάζει με πέπλο μυστηρίου τα ακριβή δεδομένα της πανδημίας, έχει εισέλθει στην τρίτη φάση κλινικών δοκιμών.

Η επίσπευση των διαδικασιών εκτυλίσσεται ενώ η Πιονγιανγκ δεν έχει αναφέρει κρούσματα κορονοϊού, εκείνο όμως που έκανε ήταν να εξαπολύσει επιθετική ρητορική, που προήλθε από την αδερφή του Κιμ, ενάντια στη Σεούλ η οποία μίλησε για απόκρυψη στοιχείων.

Πηγή στη Βόρεια Κορέα αποκάλυψε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ότι η διαδικασία υποκλοπής οργανώθηκε από ειδικό οργανισμό, γεγονός που σήμανε συναγερμό σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Νότια Κορέα.

Η ομάδα των χάκερ με την ονομασία «Bureau 325», λειτουργεί υπό το Γενικό Γραφείο Αναγνώρισης, υπηρεσία πληροφοριών της Βόρειας Κορέας.

Δίνει άμεση αναφορά στην Κιμ Γιονγκ Τζο, αδερφή του Κιμ, που επίσης συντονίζει τις εργασίες της ομάδας.

Δεν είναι, πάντως, σαφές ακόμη ποια στοιχεία φέρεται να έχει υποκλέψει η Βόρεια Κορέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα