back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Φραγκογιάννης: Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας

Διαβάστε επίσης

Τη διαβεβαίωση ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά το θέμα του υπό κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Ακούγιου της Τουρκίας και σε κάθε επίπεδο, από το πλέον υψηλό έως το διμερές, ασκεί πιέσεις είτε για να μην λειτουργήσει, είτε εάν λειτουργήσει να διέπεται από όλους τους κανόνες που προβλέπονται διεθνώς, έδωσε από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης .

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ο κ. Φραγκογιάννης ανέφερε ότι μετά τις ρωγμές που παρουσίασαν τα θεμέλια του πρώτου από τους τέσσερις αντιδραστήρες στις 19 Ιανουαρίου, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του κ.Δένδια έθεσε το ζήτημα στον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Ζοζέφ Μπορέλ, ζητώντας να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες.

Να διεθνοποιήσει το ζήτημα, επιβάλλοντας ο έλεγχος της ασφάλειας του πυρηνικού εργοστασίου να γίνεται από ευρωπαίους και διεθνείς εμπειρογνώμονες, ζήτησε από την κυβέρνηση ο Κρίτων Αρσένης. Αφού μίλησε για εν εξελίξει έγκλημα σε μια σεισμογενή περιοχή που απέχει ελάχιστα από την Κύπρο, πρότεινε το θέμα να περιληφθεί στην ατζέντα των Ελληνοτουρκικών διαφορών.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα