back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 10ετές ομόλογο

Διαβάστε επίσης

Ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ οι εγγραφές στο βιβλίο προσφορών για το ελληνικό δεκαετές ομόλογο. Η ζήτηση για την πρώτη φετινή έξοδο στις αγορές της Ελλάδας ήταν μεγάλη από την πρώτη στιγμή καταδεικνύοντας πως ήταν καλά σχεδιασμένη και προγραμματισμένη.

Οι πολιτικές εξελίξεις στην γειτονική Ιταλία και οι «συστάσεις» αναλυτών για έκδοση πιο μακροπρόθεσμου τίτλου δεν επηρέασαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία. Το αρχικό επιτόκιο της έκδοσης διαμορφώθηκε στις 110 μονάδες βάσης πάνω από το mid swap και υποχώρησε στο τέλος στις 100 μ.β. με τις εκτιμήσεις της αγοράς να τοποθετούν το τελικό επιτόκιο μεταξύ του 0,75% και του 0,80% ποσοστά που το καθιστούν το χαμηλότερο επιτόκιο που έχει «καταφέρει» ελληνική έκδοση οποιασδήποτε διάρκειας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το ποσό άντλησης με τις πηγές της αγοράς να το τοποθετούν στα 2,5 – 3 δισ. ευρώ καθώς ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους στοχεύει σε τίτλους με αρκετή ρευστότητα ώστε να καλύψουν την επενδυτική ζήτηση.

Ανάδοχοι της έκδοσης του ελληνικού ομολόγου είναι οι τράπεζες Barclays, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και η ελληνική Eurobank. Το νέο ομόλογο έχει λήξη τον Ιούνιο του 2031.

Κωνσταντίνος Σιούμπουρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα