back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστός ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο, ενόψει του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στη μία στα Προπύλαια. Φοιτητές και καθηγητές αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων για την απολογία του ο 38χρονος προπονητής που κατηγορείται για το βιασμό 11χρονης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας πριν από 10 χρόνια. Αμέσως μετά, ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την προφυλάκισή του ή μη.

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, με φόντο την άνοδο των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διήμερο και την είσοδο στη χώρα μας της βρετανικής μετάλλαξης.

Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν την εισήγησή τους για το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων από Δευτέρα, ενώ εκφράζουν προβληματισμό κυρίως για την Αττική, η οποία ενδέχεται να περάσει από το πορτοκαλί επίπεδο συναγερμού στο κόκκινο, που θα σημαίνει επιστροφή σε νέο αυστηρότερο lockdown.

Καθοριστικά για τις εισηγήσεις θα είναι και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών όσον αφορά τα κρούσματα των μεταλλαγμένων στελεχών σε όλη την Ελλάδα.

Τη θέση ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε στο πλήρες lockdown εξέφρασε στον Αθήνα 9.84 ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος. “Ενδεχομένως να κάνουμε κάποιες τροποποιήσεις στον τομέα του λιανεμπορίου” όπως είπε.

Πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο κόκκινο σήμερα, δήλωνε την ίδια ώρα στο Open Tv ο καθηγητής, Αχιλλέας Γκίκας, επίσης μέλος της επιτροπής. Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο.

Τα τουριστικά γραφεία, ο κλάδος που έχει πληγεί περισσότερο παγκοσμίως σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, παραμένουν και θα παραμείνουν για καιρό με μηδενικό έργο και μηδενικές εισπράξεις, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικό κίνδυνο επιβίωσης. Η πτώση του τζίρου των ταξιδιωτικών γραφείων ξεπερνά πλέον το 90%, ενώ αβεβαιότητα κυριαρχεί και για τα καλοκαιρινά «πακέτα» διακοπών.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν να διεξαχθεί μια “ξεκάθαρη και στιβαρή” έρευνα για την προέλευση της πανδημίας η οποία εξακολουθεί να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

“Είναι απαραίτητο να εντοπίσουμε” πώς ο ιός εμφανίστηκε και εξαπλώθηκε”, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, εκφράζοντας τη μεγάλη ανησυχία των ΗΠΑ για παραπληροφόρηση από κάποιες πηγές στην Κίνα.

Οι δέκα διεθνείς εμπειρογνώμονες του ΠΟΥ αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα τις έρευνές τους στην Ουχάν, μετά τη λήξη της καραντίνας τους.

Σήμερα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την κυκλοφορία ή μη του εμβολίου της Astrazeneca στην ΕΕ, μετά τη ρήξη της Κομισιόν με την εταιρία για την προαναγγελθείσα μείωση στις παραδόσεις των δόσεων, ακόμα και σε ποσοστό 75%.

Οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν ούτε χθες να άρουν το αδιέξοδο. “Λυπούμαστε για τη συνεχιζόμενη έλλειψη σαφήνειας για το πρόγραμμα παράδοσης και ζητούμε σαφές σχέδιο από την AstraZeneca” αναφέρει η Κομισιόν σε ανάρτησή της.

Η Μαδρίτη ανέστειλε όλες τις νέες δόσεις του εμβολίου για τουλάχιστον 10 ημέρες. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας της Τσεχίας συνέστησε να σταματήσουν οι εμβολιασμοί για δύο εβδομάδες.

Συνεδριάζει σε μια ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη .

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο νόμου για την κατάργηση της απλής αναλογικής, όπως και την κατάργηση του ποσοστού άνω του 50% που απαιτείται για την εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών από τον πρώτο γύρο.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 9 βαθμούς Κελσίου. 6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα