back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέες κυκλοφορίες της εγχώριας μουσικής σκηνής με φρέσκο ήχο

Διαβάστε επίσης

Νέοι δίσκοι, καινούργια τραγούδια σε ελληνικό και αγγλικό στίχο από την πρόσφατη παραγωγή της εγχώριας μουσικής σκηνής κυκλοφορούν ψηφιακά και σε φυσική μορφή.
Ακολουθεί μία επιλογή νέων κομματιών από αγαπημένους δημιουργούς:
Superman – Θοδωρής Μαυρογιώργης

Ο “Superman” είναι ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια. Και τη μνήμη. Και την απώλεια της μνήμης. Από τη μία για πρώτη φορά ο Θοδωρής Μαυρογιώργης βάζει την μουσική και από την άλλη μία νέα στιχουργός, η Ειρήνη Τσαγκαράκη, βάζει τους στίχους και την ιστορία και την απώλεια. Είναι ένα από τα κομμάτια του επερχόμενου άλμπουμ του Θοδωρή Μαυρογιώργη.

Έπαιξαν οι μουσικοί Χάρης Παρασκευάς στα τύμπανα, Διονύσης Μόρφης στην κιθάρα, Κώστας Κωστίδης στα πλήκτρα και Παντελής Νικηφόρος στο μπάσο. Την παραγωγή υπογράφουν από κοινού οι Παντελής Νικηφόρος και Θοδωρής Μαυρογιώργης. Η σκηνοθεσία του video clip είναι του Βασίλη Λιάκου με διευθυντή φωτογραφίας τον Ιάσονα Αρβανιτάκη.

Λάθος σύμπαν – Μάκης Σεβίλογλου & Γιάννης Κούτρας

Δύο φίλοι μουσικοί, ο Μάκης Σεβίλογλου και ο Γιάννης Κούτρας, τραγουδούν μαζί ένα κομμάτι γεμάτο ευαισθησία και λυρισμό. Το “Λάθος σύμπαν” έγραψε ο Μάκης Σεβίλογλου σε στίχους του Άρη Αποστολόπουλου.

Λάθος σύμπαν και πλανήτη έχεις βρει
Δεν υπάρχουνε καρδιά μου θησαυροί
Κι ας ταξίδεψαν πολλοί ως το νησί της προσδοκίας

Nomik – Νευροκόπι

3 χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου σόλο άλμπουμ του “I Ain’ t Gonna Be A King”, ο Nomik (Sleepin Pillow, Universal Trilogy) επιχειρεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και πρώτο ελληνόφωνο. Ο τίτλος του είναι «Χαρούμενες φάτσες», και κυκλοφόρεί απο τις 8 Ιανουαρίου, σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες αλλα και σε φυσική μορφή σε επιλεγμένα καταστήματα.

Από το άλμπουμ ήδη ξεχωρίζει το τραγούδι «Νευροκόπι».

Καφεϊνη – Σταύρος Σιόλας & Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Εφτά χρόνια μετά τα “Διόδια”, ο Σταύρος Σιόλας επιστρέφει με ένα άλμπουμ που έχει τίτλο “Φωνές θιάσου” και αποτελείται από οκτώ ντουέτα και ένα σόλο. Φωνές συγγενικές, φωνές αντιθετικές η κάθε μια ένα διαφορετικό σύμπαν με το οποίο ο Σταύρος Σιόλας θέλησε να γειτονεύσει ερμηνευτικά και μουσικά.

Στίχους έχουν γράψει οι Πάνος Δημητρόπουλος, Κώστας Κατσώνας, Ηλίας Μάστορης, Μαρίτα Αλημίση, Σάννυ Μπαλτζή, Πόλυς Κυριάκου και Σταύρος Σιόλας.

Συμμετέχουν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ίκαρη, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ρένα Μόρφη, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης

Under Water – Ειρήνη Σκυλακάκη

To 4ο και νέο άλμπουμ της Irene Skylakaki, Souvenir, κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες από την United We Fly και είναι μια συλλογή από αέρινες μελωδίες που δίνουν χώρο στους φορτισμένους στίχους να μιλήσουν για τις δοκιμασίες και τα εμπόδια ενός χωρισμού.

Aπο τις δημιουργούς του ελληνικού alternative/indie-folk, η Ειρήνη, με το single “Under Water”, περιγράφει μια μακροχρόνια σχέση που έχει πάψει να εξελίσσεται. Για το music video του “Under Water” η Ειρήνη ένωσε τις δυνάμεις της με την σκηνοθέτη και φωτογράφο Ληλένα Μαρίνου,

 

Νάνσυ Αγγελοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα