back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οξεία αντιπαράθεση στη Βουλή για την απαγόρευση του σημερινού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στα Προπύλαια

Διαβάστε επίσης

Οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε στη Βουλή, η απόφαση για απαγόρευση του σημερινού συλλαλητηρίου που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι στα Προπύλαια,λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τις συναθροίσεις.

Πάντως, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε όλα τα κόμματα να δείξουν υπευθυνότητα και να μην παρακινούν πολίτες σε συγκεντρώσεις ιδιαίτερα στη Αττική που η κατάσταση είναι επιβαρυμένη. «Να δείξετε εγκράτεια και να σεβαστείτε τη μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί αλλά και οι οικογένειες αυτών που θρηνούν θύματα ή νοσηλεύονται», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτήρισε «κατάφωρα αντισυνταγματική την πρακτική της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ να μην επιτρέψουν το συλλαλητήριο». Απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση, την κάλεσε «να μη διανοηθεί να απαγορεύσει με πρόσχημα την πανδημία, το συνταγματικό δικαίωμα των φοιτητών και των φοιτητριών να διαδηλώσουν», λέγοντας ό,τι εάν συμβεί το οτιδήποτε σήμερα στην Αθήνα,την ευθύνη θα έχει ο κ.Χρυσοχοίδης και η κυβέρνηση».

Ο κ.Σκουρλέτης, ανέφερε ότι είναι απολύτως υποκριτικό ότι στο όνομα της πανδημίας απαγορεύεται το συλλαλητήριο όταν 200 μέτρα πιο πέρα χιλιάδες πολίτες ψωνίζουν στα μαγαζιά. « Όχι κύριοι της ΝΔ, Δημοκρατία φοβάστε μην πάθουμε και όχι κορονοϊό», είπε χαρακτηριστικά

Για ψέματα, κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ομόλογός του από τη ΝΔ Θάνος Πλεύρης, λέγοντας ότι κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι υπήρξε άνοιγμα των συναθροίσεων από 9 σε 100 άτομα, ενώ αγνοεί εσκεμμένα ότι στην στάθμιση της Δημόσιας Υγείας, και τα απόλυτα δικαιώματα μπορεί να δέχονται περιορισμούς σύμφωνα με το Σύνταγμα.

«Ουσιαστικά καλέσατε να γίνουν επεισόδια», είπε απευθυνόμενος στον κ. Σκουρλέτη, λέγοντας ότι αποτελεί θράσος να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για Δημοκρατία.Για θλιβερό θέαμα που παρουσιάζουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμονές ενός τρίτου λοκντάουν ,έκανε λόγο , ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης ,ενώ ο Γιώργος Λαμπρούλης από το ΚΚΕ,κατηγόρησε την κυβέρνηση για αυταρχική πολιτική.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα