back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αισιόδοξοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης για το 2021

Διαβάστε επίσης

Αισιόδοξα είναι τα, μέχρι στιγμής μηνύματα, για τη φετινή τουριστική σεζόν στα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης με τις προβλέψεις να μιλούν για 50% πληρότητες σε σχέση με το 2019 μιας και, όπως λένε χαρακτηριστικά, οι επαγγελματίες του κλάδου «το 2020 δεν είναι μετρήσιμο».

«Η βραχυχρόνια μίσθωση δεν επλήγη από την πανδημία όπως τα ξενοδοχεία. Εμείς είχαμε λιγότερη ζημιά», θα πει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) Ανδρέας Χίου. «Η περσινή περίοδος για εμάς ήταν καλύτερη από αυτό που περιμέναμε. Φέτος αναμένουμε μία καλή σεζόν με άνοδο, αν βεβαίως δεν ανατραπεί το σύμπαν πάλι. Αν, δηλαδή, προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και ανοίξουν τα αεροπορικά δρομολόγια θα έχουμε ένα καλό καλοκαίρι. Αυτό φαίνεσαι από τις προ κρατήσεις και τη ζήτηση μέχρι στιγμής. Κρατήσεις φυσικά δεν υπάρχουν ακόμα, ο κόσμος περιμένει το άνοιγμα των αεροπορικών συνδέσεων. Η ζήτηση προέρχεται κυρίως από Αμερική και Ευρώπη. Το Ισραήλ επίσης δείχνει ενδιαφέρον. Η Ρωσία, επίσης, η οποία τα τελευταία 2-3 χρόνια είχε στραφεί προς την Τουρκία τώρα φαίνεται να επανέρχεται προς την Ελλάδα. Αν φτάσουμε, φέτος, το 50% των κρατήσεων του 2019 θα είμαστε ευχαριστημένοι».

Κορονοπάρτι

Όσον αφορά τα κορονοπάρτι στα AirBnB διαμερίσματα ο κ. Χίου αναφέρει:

«Κυρίως στη Θεσσαλονίκη παρατηρείται μια αύξηση, αυτήν την περίοδο για ενοικιάσεις AirBnB διαμερισμάτων με σκοπό πάρτι γενεθλίων ή φοιτητικά πάρτι, συνήθως με 5 έως 10 άτομα. Το θέμα είναι ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν μπορούν να έχουν τον έλεγχο έτσι όπως δουλεύει η πλατφόρμα καθώς δεν γνωρίζουν την πρόθεση του υποψήφιου ενοικιαστή, οι κρατήσεις γίνονται στιγμιαία, δηλ, κάποιος θα κάνει την κράτηση το απόγευμα και το βράδυ θα διοργανώσει το πάρτι. Εμείς θα ενημερωθούμε μετά την πληρωμή. Επίσης αυτή την περίοδο οι κρατήσεις γίνονται με ανέπαφο check in (υπάρχουν τα key boxes έξω από τα ακίνητα) και έτσι ο πελάτης δεν έρχεται σε επαφή με τον ιδιοκτήτη. Δυστυχώς το πρόστιμο των 3.000 ευρώ, σε περίπτωση ελέγχου, θα το πληρώσει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου. Όσον αφορά τις βίλες είναι πιο εύκολο να υπάρχει ένας έλεγχος καθώς αυτές νοικιάζονται για περισσότερες ημέρες, οι ιδιοκτήτες έρχονται σε τηλεφωνική επαφή με τους ενδιαφερόμενους και μπορούμε να καταλάβουμε  τότε αν κάτι ύποπτο συμβαίνει» σημειώνει ο κ. Χίου.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα