back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανησυχία στους εμπόρους της Αττικής για το ενδεχόμενο νέου lockdown

Διαβάστε επίσης

Στάση αναμονής αλλά και έντονος προβληματισμός στο εμπόριο για τις πληροφορίες για νέο lockdown στην αγορά και απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα που είδαν το φως της δημοσιότητας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική.

Οι έμποροι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου καθώς ένα νέο λουκέτο στην αγορά θα βγάλει από τον αναπνευστήρα 1 στα 2 εμπορικά καταστήματα της χώρας.

Την λειτουργία της αγοράς σε όλη την Ελλάδα με τους όρους που ισχύει σήμερα, με εξαίρεση την Αττική όπου προκρίνεται η λειτουργία της αγοράς με click away και click in shop μόνο για ένδυση, υπόδηση και κοσμήματα, εισηγήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ανάπτυξης προς τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων .

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, με αφορμή την έντονη φημολογία περί νέου περιορισμού της λειτουργίας των καταστημάτων, απέστειλε το πρωί της Πέμπτης επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη τονίζοντας ότι «το λιανεμπόριο δεν ανοιγοκλείνει από τα τηλεπαράθυρα».

Αν και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν σήμερα, η ανησυχία των εμπόρων είναι διάχυτη, ενώ καταναλωτές έχουν προγραμματίσει τις αγορές τους σήμερα υπό το φόβο ενός νέου lockdown και δεν αποκλείεται σήμερα να καταγράφουν εικόνες συνωστισμου, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την επίσπευση των οποίων αποφάσεων.

Πάντως αν εφαρμοστεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα μοιραία θα επηρεαστεί και η λειτουργία των σούπερ μάρκετ, καθώς η συρρίκνωση του ωραρίου λειτουργίας θα επιφέρει ουρές στα καταστήματα τροφίμων.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα